Vers van de Pers: week 38

Wonder Woman/Conan. Afbeelding van DC Comics

Het is woensdag, wat betekent dat het ‘new comic book day’ is! Alle nieuwe stripseries van deze week zijn hier te vinden.

Angelic #1
Uitgever: Image Comics
Schrijver: Simon Spurrier
Tekenaar: Caspar Wijngaard

In een wereld waar de mensheid al lang is vergaan resten alleen de genetisch gemodificeerde dieren die zijn achtergelaten. De dieren hebben een aantal gebruiken uit de oude tijd behouden, waar ze nog misbruikt werden door de mens. Voor een jonge vliegende aap, Qora, zijn deze gebruiken ondraaglijk. Ze wil geen moeder worden, maar haar vleugels uitslaan en de wereld ontdekken.

Batman: the Red Death #1
Uitgever: DC Comics
Schrijver: Joshua Williamson
Tekenaar: Carmine Di Giandomenico

In deze tie-in van ‘Dark Nights: Metal’ dringt een van de nachtmerrie-achtige versies van Batman uit de Dark Multiverse de wereld van the Flash binnen.

Big Trouble in Little China: Old Man Jack #1
Uitgever: BOOM! Studios
Schrijver: John Carpenter
Tekenaar: Jorge Cotonaz

In 2020 is Hel letterlijk op Aarde. Ching Dai heeft de barrieres tussen beide vernietigd en zichzelf uitgeroepen tot heerser van zowel Aarde als Hel. Een zestig jaar oude Jack Burton pikt op een oude radio een signaal op van iemand die weet hoe Ching Dai gestopt kan worden.

Bloodshot Salvation #1
Uitgever: Valiant Entertainment
Schrijver: Jeff Lemire
Tekenaars: Lewis LaRose en Mico Suayan

Een nieuw tijdperk voor Bloodshot breekt aan. Ray Garrison ontkomt zijn gewelddadige verleden wanneer hij eindelijk een gezin kan stichten. De criminele familie van zijn vriendin gooit echter roet in het eten wanneer zij hun dochter terug willen.

Gasolina #1
Uitgever: Image Comics
Schrijver: Sean Mackiewicz
Tekenaar: Mat Lopes

Om te overleven hebben Amalia en Randy al veel verschillende rollen gespeeld. Nu moeten ze de rol van leiders opnemen in een gevecht tegen een nieuw kartel die inhumane tactieken inzet om de monsterlijkste oorlog ooit te ontketenen in Mexico.

Generations: Ms. Marvel & Ms. Marvel #1
Uitgever: Marvel Comics
Schrijver: G. Willow Wilson
Tekenaar: Paolo Villanelli

Na een ruzie met haar idool Carol Danvers krijgt Kamala Khan een baan bij Woman Magazine, de voormalige werkplaats van Danvers. Naast alle drukte van haar nieuwe werk en het vechten tegen slechteriken probeert Kamala uit te zoeken hoe ze in deze positie terecht is gekomen.

G.I. Joe: First Strike #1
Uitgever: IDW Publishing
Schrijver: Aubrey Sitterson
Tekenaar: Ilias Kyriazis

Op Aarde krijgt het G.I. Joe-team te maken met een ongebruikelijke vijand: V.E.N.O.M! Met de hulp van een voormalig M.A.S.K.-lid proberen ze een einde te maken aan de sinistere groep van Miles Mayhem.

Glitter Bomb: the Fame Game #1
Uitgever: Image Comics
Schrijver: Jim Zub
Tekenaars: Djibril Morissette-Phan, K. Michael Russell

Kaydon Klay wil niets liever dan beroemd worden. Haar kans ligt voor het oprapen. Ze hoeft enkel de nationale tragedie te omarmen die haar in de spotlight heeft gezet.

Half Past Danger II: Dead to Reichs #1
Uitgever: IDW Publishing
Schrijver: Stephen Mooney
Tekenaar: Stephen Mooney

Niemand heeft het over hoeveel dinosauriërs zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog. Sergeant Tommy ‘Irish’ Flynn en Kapitein John Noble ze hebben laten uitsterven tijdens hun strijd tegen de Nazi’s. Drie maanden later heeft een voormalige handlanger Dino-DNA gestolen voor de Nazi’s zodat zij hun doemsdagwapen kunnen ontketenen. Ze moeten gestopt worden!

Over the Garden Wall 2017 Special #1
Uitgever: KaBOOM! (BOOM! Studios)
Schrijvers: Jonathan Case, Gris Grimly, Samantha Glow Knapp
Tekenaars: Hannah Christenson, Gris Grimly, Cole Closser

Wirt en Greg proberen een stuk af te snijden in het Onbekende, wat een aantal onverwachte gevolgen heeft.

Samurai Jack: Quantum Jack #1
Uitgever: IDW Publishing
Schrijver: Fabian Rangel Jr.
Tekenaar: Warwick Johnson-Cadwell

Een meedogenloze motorbende overvalt een koninklijke gezant. De leider van deze bende is niemand minder dan Samurai Jack!

Wonder Woman/Conan #1
Uitgever: DC Comics/Dark Horse Comics
Schrijver: Gail Simone
Tekenaars: Matt Ryan, Aaron Lopresti

Wat maakt iemand een legende? Hoe weerstaat de naam van een legende de tand des tijds? Wonder Woman en Conan zijn allebei voorbestemd om legendarisch te zijn, maar zullen ze dit ook blijven wanneer hun paden kruisen?

 

 

Plaats de eerste reactie op "Vers van de Pers: week 38"

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.