Top 5 Vrijdag: Thor: Ragnarok

© Marvel Entertainment

Thor: Ragnarok verschijnt volgende week in de bioscoop. Mocht je zo enthousiast zijn dat je niet kan wachten tot de film, dan zijn hier vijf verschillende verhalen die je nu kunt lezen.

5. The Mighty Thor #360 – #362

©Marvel Comics

Een van de nieuwe personages in de Marvel Cinematic Universe is Skurge, wie zijn debuut maakt in Ragnarok. In de comics deed hij dat in 1964, in Journey Into Mystery #103. Hij werd door Stan Lee en Jack Kirby gecreëerd als een brute krijger wie de Enchantress hielp. Wil je een verhaal lezen met Skurge in zijn volle glorie? Lees dan The Mighty Thor #360 tot en met #362, uit 1985. Hierin gaat hij met Thor en Balder op een missie naar Hel om gestolen zielen te bevrijden.

 

4. The Unworthy Thor #1 – #5

© Marvel Comics

In Thor: Ragnarok heeft Thor zijn lange lokken verruild voor kort haar en een baard. Daarnaast gebruikt hij verschillende wapens, maar Mjölnir is hier niet een van. Mocht je fan van deze look zijn, dan kun je je hart ophalen met Unworthy Thor. In dit verhaal uit 2016 is Thor Mjölnir niet waardig. Thor komt erachter dat er een tweede Mjölnir bestaat en probeert deze hamer te bemachtigen in de hoop hiermee zijn waardigheid te herstellen.

 

3. Incredible Hulk #92 – #105

© Marvel Comics

Thor is misschien wel de hoofdpersoon van Thor: Ragnarok, maar veel mensen waren vooral enthousiast bij het zien van Hulk als gladiator. De inspiratie hiervoor komt van Planet Hulk, een verhaal uit Incredible Hulk uit 2006. Hierin wordt Bruce Banner door S.H.I.E.L.D. de ruimte in geschoten om hem onschadelijk te maken. Hij komt op de planeet Sakaar terecht, waar hij als gladiator moet vechten voor de Red King.

 

2. Thor #80 – #85

© Marvel Comics

Dit verhaal uit 2004 is onderdeel van het evenement Avengers Disassembled. Hierin werd het originele team ontbonden en werden enkele leden verbannen. Het verhaal dat zich in de Thorcomics afspeelt heet (zeer toepasselijk) Ragnarok. In het verhaal worden de goden op Asgard massaal gedood. Thor probeert dit te stoppen. Het verhaal is niet een op een te vergelijken met de film, maar er zullen uiteraard genoeg overeenkomsten zijn.

 

1. The Mighty Thor #345 – #355 + The Mighty Avengers #249

© Marvel Comics

In 1984 werd er ook een verhaal geschreven met Ragnarok in de titel: Ragnarok and Roll! Hierin nemen Thor, de Avengers en de Asgardians het op tegen Surtur en zijn demonen. De schrijver en tekenaar van deze serie, Walter Simonson, maakte ook het eerdergenoemde verhaal met Skurge.

Wees de eerste die reageert op "Top 5 Vrijdag: Thor: Ragnarok"

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.