Laatste verhaal Len Wein in Swamp Thing-special

Swamp Thing. Afbeelding van DC Comics

Het laatste Swamp Thing-verhaal dat Len Wein schreef voor zijn dood verschijnt in Swamp Thing Winter Special #1. De comic bevat ook een verhaal van Tom King met illustraties van Jason Fabok.

Len Wein werkte aan een nieuwe miniserie van Swamp Thing. Het zou het vervolg zijn op de miniserie die hij in 2016 schreef. Hij mocht deze echter niet afmaken. Hij overleed dit jaar op 10 september. Hij leed onder meer aan hartproblemen.

De winter special moet een eerbetoon zijn aan Len Wein en Bernie Wrightson. Zij bedachten Swamp Thing in 1971. Bernie Wrightson overleed ook eerder dit jaar, in maart. Hij had een hersentumor.

Sneeuwstorm

De special bevat twee versies van de comic van Wein. Een versie ervan is het script dat Wein schreef, de ander is het verhaal met tekeningen van Kelley Jones. Daarnaast heeft Tom King een Swamp Thing-verhaal geschreven, geïllustreerd door Jason Fabok. In de comic begeleidt Swamp Thing een verdwaald jongetje door een sneeuwstorm over een vreemde toendra. De krachten van Swamp Thing verdwijnen doordat hij te ver verwijderd is van het Groen. Hij heeft ze echter wel nodig, aangezien het stel wordt achtervolgd door een bloeddorstig sneeuwmonster. Samen moeten ze zien te overleven.

De comic heeft 80 pagina’s en verschijnt 21 januari.

Wees de eerste die reageert op "Laatste verhaal Len Wein in Swamp Thing-special"

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.