Brian Michael Bendis gaat naar DC Comics

Afbeelding via Comic Vine

Brian Michael Bendis heeft een exclusieve deal getekend met DC Comics. Dat maakte de uitgever vandaag bekend via Twitter. Wanneer Bendis gaat beginnen bij DC moet nog bekendgemaakt worden.

De aankondiging is een verrassing voor velen, aangezien de schrijver al 17 jaar werkt bij Marvel Comics. Nu gaat hij dus naar de concurrent. Bendis heeft een contract getekend voor meerdere jaren met ‘meerdere dimensies’. Hij retweette het bericht van DC en voegde eraan toe dat verandering gezond is en hij veel inspiratie heeft voor nieuwe verhalen.

 

Felicitaties

Marvel heeft al gereageerd op het nieuws. Het bedrijf wist dat Bendis de overstap ging maken naar DC Comics. Marvel noemt hem een fantastische partner en wenst hem veel succes bij zijn toekomstige projecten. Ook verschillende collega’s hebben hun gelukwensen uitgedrukt, waaronder Marv Wolfman, Geoff Johns, Scott Snyder en Jimmy Palmiotti.

Legacy

In zijn tijd bij Marvel Comics heeft Brian Michael Bendis een grote indruk achtergelaten. Hij schreef in 2000 het vernieuwende Ultimate Spider-Man, en schreef later onder meer New Avengers en All-New X-Men. Daarnaast is hij medebedenker van de personages Jessica Jones, Miles Morales en Riri Williams.

Op het moment schrijft hij vier verschillende comics: Invincible Iron Man, Spider-Man, Jessica Jones en Defenders. Het is nog niet bekend wie deze titels gaat overnemen.

Wees de eerste die reageert op "Brian Michael Bendis gaat naar DC Comics"

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.