Liam Sharp blaast nieuw leven in ‘the Brave and the Bold’

The Brave and the Bold: Batman and Wonder Woman. Afbeelding: Liam Sharp/DC Comics

Liam Sharp gaat de miniserie ‘the Brave and the Bold: Batman and Wonder Woman’ schrijven en illustreren. Dat maakten DC en de artiest bekend via Twitter. De serie heeft sterke invloeden van Ierse en Keltische mythologie.

In de zesdelige serie onderzoekt Wonder Woman samen met Batman de dood van een Ierse god. Liam Sharp tweette hierover: “In mijn 31-jarige carrière heb ik altijd al een comic met een Keltisch thema willen maken. Dat ik dit nu met Diana mag doen (met wat hulp van the Bat) is meer dan een droom die werkelijkheid wordt.” Hij draagt de serie op aan zijn overleden schoonvader, met wie hij een passie deelde voor Keltische en Ierse mythologie.

Sharp lichtte eerder al een tip van de sluier. Hij deelde toen twee pagina’s van zijn werk. Door de fantasie-achtige afbeeldingen dachten veel fans dat de illustrator een serie ging maken over de tovenaar Shazam.

The Brave and the Bold

De nieuwe miniserie krijgt zijn titel van een serie oorspronkelijk uit 1955. In ‘the Brave and the Bold’ werkten veel verschillende helden samen om een bepaald kwaad te bestrijden. Voor een groot deel van de serie werkte Batman samen met een andere held. De serie werd in 1983 geannuleerd. ‘The Brave and the Bold’ heeft sindsdien een paar keer een comeback gemaakt, waaronder meest recentelijk in 2007.

Nu komt er dus een nieuwe serie van de hand van Liam Sharp. Romulo Fajardo Jr. verzorgt de kleuren in de comic. Er is nog geen precieze datum bekend, maar het eerste deel komt ergens in februari uit.

Wees de eerste die reageert op "Liam Sharp blaast nieuw leven in ‘the Brave and the Bold’"

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.