Cebulski vervangt Alonso als Marvels hoofdredacteur

C.B. Cebulski. Afbeelding via Marvel Comics

C.B. Cebulski is de nieuwe hoofdredacteur van Marvel Comics. Hij vervangt per direct Axel Alonso, wie de positie sinds 2011 bekleedde.

Axel Alonso verlaat daarnaast het bedrijf. Het is niet bekend waarom hij vertrekt bij Marvel, noch wat hij gaat doen in de toekomst.

C.B. Cebulski werkte al 15 jaar bij Marvel als onder meer redacteur, schrijver en recruiter. Hij heeft gewerkt aan Runaways, Mangaverse en Marvel Fairy Tales. Ook rekruteerde hij talenten als Skottie Young, Jonathan Hickman en Phil Noto. Daarbij was hij sinds 2011 de vicepresident van International Brand Management. Hiervoor werkte hij voornamelijk in Azië om de aandacht voor Marvel Comics te vergroten.

‘Een hele eer’

Als hoofdredacteur bepaalt Cebulski de overkoepelende verhaallijn van de comics. Daarnaast neemt hij schrijvers en illustrators aan.  De nieuwe hoofdredacteur zegt dat hij zichzelf nog steeds moet knijpen om het nieuws te geloven. Tegen de New York Times zei hij: “Het is te gek voor woorden en een hele eer.” In een persbericht van Marvel zegt Cebulski: “Ik wil inspirerende en vermakelijke verhalen aanleveren die het klassieke Marvel-DNA bezitten, maar ook gebouwd zijn op een ontwikkelende globale mindset.”

Dit nieuws volgt kort op het vertrek van Brian Michael Bendis, een van de meest drukbezette schrijvers van Marvel. Hij verlaat het bedrijf om exclusief voor DC te gaan werken.

 

Wees de eerste die reageert op "Cebulski vervangt Alonso als Marvels hoofdredacteur"

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.