Top 5 Vrijdag: Deadpool

Alle afbeeldingen in dit artikel zijn van Marvel Comics.

Deadpool 2 komt eerder uit! Fox heeft de langverwachte film met twee weken vervroegd, met een release op 18 mei. Om het te vieren (en alvast in de stemming te komen voor de film) zijn hier vijf niet te missen Deadpool-comics!

5. Cable & Deadpool (2004)

Schrijver: Fabian Nicieza
Illustrators: Patrick Zircher, Mark Brooks, Reilly Brown en anderen

In een tijd waarin series links en rechts werden geannuleerd deed Cable & Deadpool het verrassend goed. De serie kreeg uiteindelijk wel 50 delen. Natuurlijk was dit niet voor niets. Cable en Deadpool zijn elkaars tegenpolen. In het begin van de serie waren ze via hun DNA aan elkaar gebonden. Dat is natuurlijk vragen om problemen. Het leverde uiteindelijk een ongewone maar iconische vriendschap op.

4. Uncanny X-Force (2010)

Schrijver: Rick Remender
Illustrators: Jerome OpeƱa, Phil Noto, Esad Ribic en anderen

Uncanny X-Force is wat serieuzer van aard dan de meeste comics met Deadpool, maar dat mag de pret niet drukken. In deze serie richt Wolverine in het geheim een militaire groep op met Psylocke, Archangel, Fantomex en natuurlijk Deadpool. Ze pakken de ergere dreigingen aan en zijn daarbij niet bang hun handen vuil te maken. Deadpool heeft in deze comic een zeer interessante verhaalboog. Daarnaast is het gewoon een goede comic met fantastische illustraties.

3. Deadpool Kills the Marvel Universe (2011)

Schrijver: Cullen Bunn
Illustrator: Dalibor Talajic

Met zo’n titel is het vrij vanzelfsprekend waar het verhaal over gaat. Een stem in Deadpools hoofd vertelt hem dat hij iedereen in de Marvel Universe moet doden. Dat is dan ook precies wat hij gaat doen. Dit is het eerste verhaal in Deadpools ‘Killogy’, waar Deadpool Killustrated en Deadpool Kills Deadpool ook deel van uitmaken. Het is zeker een aanrader voor de mensen wie fan zijn van de compleet gestoorde kant van Deadpool, waar bloed, hoofden en ingewanden je om de oren vliegen.

2. Deadpool (1997)

Schrijver: Joe Kelly
Illustrator: Ed McGuinness

In 1997 kreeg Deadpool zijn eerste langlopende comicserie, geschreven door Joe Kelly. Hierin werd het personage langzaam maar zeker gevormd tot hoe we Deadpool vandaag de dag kennen. Kelly maakte het personage zo grappig en bijdehand mogelijk, en introduceerde het breken van de vierde wand. Het werd daarmee een echte cultklassieker. Hierdoor is menig fan van mening dat je jezelf geen echte Deadpoolfan mag noemen tot je deze serie gelezen hebt.

1. Deadpool: The Good, The Bad and The Ugly (2013)

Schrijvers: Brian Posehn, Gerry Duggan
Illustrator: Declan Shalvey

Hoewel het grootste deel van Posehns en Duggans Deadpool aan te raden is, springt dit verhaal eruit. Deadpool is erachter gekomen dat zijn organen worden gestolen. Om uit te vinden wie en wat hierachter zit schakelt hij de hulp in van Wolverine en Captain America. Het resultaat is een tragisch en impactvol verhaal met de bekende humor van Deadpool.

Wees de eerste die reageert op "Top 5 Vrijdag: Deadpool"

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.