Marvel kondigt frisse start aan

Afbeelding door Jim Cheung, van Marvel Comics.

Nieuwe makers, nieuwe series, nieuwe richtingen en een nieuw begin. Dat belooft Marvel voor mei dit jaar. In een video maakte de uitgever bekend dat er dingen gaan veranderen in hun comics.

Zo krijgen een aantal belangrijke personages nieuwe titels met een nummering die weer bij 1 begint. Het moet zo voor nieuwe fans makkelijker worden om het verhaal op te pakken.

Fresh Start versus Legacy

De uitvoerend redacteur van Marvel, Tom Brevoort, benadrukt dat het niet de bedoeling is dat hun ‘Fresh Start’ het huidige Marvel Legacy vervangt. Dat is ook een initiatief om lezers te trekken, waarbij er een nadruk ligt op oude en nieuwe helden. Volgens Brevoort vloeien de nieuwe verhalen voort uit Legacy.

Dubbele nummering

In de overgangsfase zullen een aantal titels een dubbele nummering hebben: een gewone nummering vanaf 1, en een Legacy-nummering, waarbij het totaal wordt gepakt van een bepaalde titel. Een van de nieuwe titels, Avengers, zal dus #1 en #691 dragen.

[quads id=01]

Reactie fans

Veel fans ontvingen het nieuws sceptisch. Een veelgehoorde klacht is dat de dubbele nummering verwarrend is. Ook vinden een aantal mensen dat Marvel wispelturig is door elk half jaar een nieuw initiatief aan te kondigen.

Andere fans zijn wel blij met de aankondiging. Zij kijken uit naar de nieuwe verhalen en creatieve teams, en speculeren al druk over wat er op de plank zal liggen in mei.

Nieuwe titels

Twee titels zijn alvast aangekondigd: Avengers en Venom. In Avengers slaan onder andere Thor, Iron Man en Captain America de handen ineen om het op te nemen tegen de Celestials. Daarnaast arriveert de Laatste Gastheer. De serie wordt geschreven door Jason Aaron, met tekeningen van Ed McGuinness. De verschijningsdatum is 2 mei.

Venom wordt gemaakt door Donny Cates en Ryan Stegman en verschijnt 9 mei. In dit verhaal ontwaakt er na de val van S.H.I.E.L.D. een oerkwaad onder New York, wat iets net zo slechts wakker schudt in Venom. De nieuwe dreiging zorgt er misschien voor dat Venom alles moet afstaan wat hem lief is, waaronder Eddie Brock.

Daarnaast werden er ook voorproefjes gegeven van de illustraties in de twee series. Deze zijn onder dit artikel te vinden in een galerij. Binnenkort worden er meer series aangekondigd, in de previews van mei.

Wees de eerste die reageert op "Marvel kondigt frisse start aan"

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.