NYCC Dag 1: Milestone, Action Comics #1000 en Weapon H

Icon. Afbeelding van Milestone Media.

Er is al veel nieuws bekendgemaakt de eerste dag van New York Comic Con. Vooral DC heeft flink uitgepakt tijdens het Meet the Publishers panel. Hier zijn de belangrijkste feiten op een rijtje:

Herlancering Milestone

Het was al langer bekend dat Milestone een terugkeer zou maken. Nu is het officieel. De eerste titels zijn aangekondigd en de eerste tekeningen hiervan zijn gepubliceerd. De aankomende titels zijn Milestone, Static Shock, Love Army, Duo en Earth M. Onder dit artikel kun je een galerij vinden met de nieuwe afbeeldingen.

De comics worden weer door DC gepubliceerd, maar de verhalen vinden plaats in een ander universum: Earth M. Volgens mede-eigenaar Reginald Hudlin kan iedereen de verhalen lezen: “Het is een reset, je hebt geen voorkennis nodig om de verhalen te kunnen volgen. De oude verhalen worden overigens wel herdrukt.”

Milestone werd in de jaren 90 bekend door comics te publiceren met voornamelijk zwarte personages, zoals Static Shock en Icon. De eerste nieuwe titel, Milestone, moet in aankomende voorjaar uitkomen.

Action Comics #1000

De duizendste editie van Action Comics verschijnt volgend jaar. Om het te vieren wordt nummer 1000 van Action Comics extra dik. Hij wordt geschreven door Pete Tomasi en Dan Jurgens, en veel verschillende artiesten zullen meewerken aan de illustraties. Daarnaast wordt er een extra Supermanverhaal geschreven door Geoff Johns en Richard Donner.

Ook komt er een hardcoverboek uit om het tachtigjarige bestaan van de titel te vieren. Hierin wordt er teruggekomen op belangrijke momenten, zoals de introductie van Superman, Brainiac en de Fortress of Solitude. Daarbij bevat het boek verschillende Supermanverhalen, literaire essays en een poster met alle covers van Action Comics. Als bonus wordt er een eerder ongepubliceerd verhaal toegevoegd uit de jaren 1940.

Dark Matter hernoemd

DC heeft titels uit de Dark Matter-lijn hernoemd als The New Age of DC Heroes. Titels uit deze lijn worden beïnvloed door het huidige DC-evenement Dark Nights: Metal. Een aantal van deze titels zijn the Silencers, Sideways en the Terrifics.

Daarbij heeft Sideways een nieuwe schrijver toegevoegd aan het team. Grant Morrison helpt bij een aantal comics met het script.

Vertigo krijgt herlancering

Vertigo bestaat in 2018 25 jaar. Ter ere hiervan wordt de zusteruitgever van DC opnieuw gelanceerd. Bij het evenement zullen bekende makers zowel titels schrijven als cureren. Vertigo’s uitvoerend redacteur Mark Doyle overziet de herlancering. Meer details worden later bekendgemaakt.

Weapon H eigen comic

Weapon H, een kruising tussen Wolverine en de Hulk, krijgt een eigen comic. Het personage kwam in augustus al voor in Totally Awesome Hulk. In april 2018 verschijnt hij dus in de titel Weapon H. Wie er gaan samenwerken voor de titel is nog niet bekend.

Plaats de eerste reactie op "NYCC Dag 1: Milestone, Action Comics #1000 en Weapon H"

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.