NYCC dag 2: Nieuwe series en een annulering

Rogue & Gambit. Afbeelding van Marvel Comics

Tijdens dag twee van New York Comic Con warden er vooral nieuwe titels aangekondigd. Daarnaast cancelde Marvel een van de evenementen van vandaag na ophef over een nieuw partnerschap.

Marvel Legacy panels

Tijdens de Marvel Legacy panels van X-Men en Spider-Man werden er vooral nieuwe series gepromoot. Zo werd er gepraat over Old Man Hawkeye, Phoenix Resurrection, X-Men: Grand Design, Spider-Man/Deadpool en Venom inc. De teams achter een paar nieuwe series werden bekendgemaakt. De miniserie Legion wordt geschreven door Peter Milligan, met illustraties van Wilfredo Torres. Rogue & Gambit wordt verzorgd door Kelly Thompson en Pere Perez. De laatstgenoemde moet een miniserie worden, maar mocht deze een groot succes zijn, dan kan deze uitgebreid worden naar een langlopende serie.

Tijdens een ‘vraag en antwoord’-sessie vroeg een fan of er weer een soloserie van Storm in de maak is. Hier werd wat terughoudend op gereageerd. “Het ligt een beetje aan onze planning, maar we hebben wel interesse.” Na even aandringen van de fan kwam er een ‘ja’ uit. Het is dus nog niet zeker wanneer er een Storm-serie komt, maar hij komt er dus wel.

Er werd daarnaast veel gepraat over de toekomst van Spider-Man. Dan Slott, wie Amazing Spider-Man schrijft, zei hierover: “Marvel en ik hebben Peter Parker geld en succes gegeven. Nu halen we dit weer weg en laten hem dieper vallen dan ooit tevoren.” Verder werd er bekendgemaakt dat in het aankomende Spider-Man-verhaal er een nieuwe Sinister Six en een nieuwe Iron Spider hun opwachting maken.

DC Comics: Metal en Doomsday Clock

In het panel over Doomsday Clock onthulde Geoff Johns de eerste zes pagina’s van de aankomende serie. Doomsday Clock bevat de personages van DC Comics en van Watchmen. Alan Moore, de schrijver van Watchmen, is hier niet van gediend. Hij vindt het vreselijk dat DC Comics de rechten bezit van zijn en Dave Gibbons’ werk. Geoff Johns zei hierover: “Hij zal het nooit lezen, er nooit naar kijken. Er zijn mensen die zijn werk waarderen, en er zijn mensen die houden van het werk dat wij doen. Ik geloof dat we het verdiend hebben om in ieder geval te proberen een goed verhaal te vertellen met deze personages.”

Het verhaal dat Geoff Johns heeft geschreven is deels geïnspireerd door de huidige Amerikaanse politieke situatie. “Dit is een verhaal over extremen. Het reflecteert de wereld van vandaag. Mensen bewegen zich tot extreme maatregelen of visies om veel verschillende redenen.”

Verder werd er gepraat over de gevolgen van het Metal-evenement op de komende titels van DC. Scott Snyder: “Metal zet de toon voor alle komende titels op een of andere manier.” Een aantal nieuwe titels zijn the Immortal Men, Damage, the Silencer, Sideways, the Terrifics en the Curse of Brimstone. Laatstgenoemde zal een horrorcomic zijn. Daarnaast vindt eind januari Flash War plaats. Dit is een strijd tussen Barry Allen en Wally West om te bepalen wie de beste Flash is. Ook dit moet een gevolg zijn van het Metal-evenement.

Marvel en Northrop Grumman

Marvel kondigde via hun website een nieuwe comic aan met wapenproducent Northrop Grumman. Het boek moet ‘Avengers featuring N.G.E.N.’ heten. Marvel produceert vaker stripboeken aan in samenwerking met bedrijven, maar deze viel niet in de smaak bij de fans. Dit komt voornamelijk door de aard van het bedrijf. Northrop Grumman profiteert veel van oorlogvoering. Veel mensen konden dit niet rijmen met een stripboek voor alle leeftijden. Ook vonden mensen het raar dat Iron Man gebonden was aan de titel, aangezien hij zich in de strips en de films heeft uitgesproken tegen wapenfabrikanten.

Na de ophef heeft Marvel op New York Comic Con een evenement afgelast ter promotie van het stripboek. Deze zou vandaag plaatsvinden om 9 uur ’s avonds Nederlandse tijd.

Plaats de eerste reactie op "NYCC dag 2: Nieuwe series en een annulering"

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.