NYCC dag 3: The Weeknds Marvelserie, Batman: Last Knight en meer

Starboy. Afbeelding van Marvel Comics, via The Weeknds Twitter.

Wederom zijn er veel nieuwe series aangekondigd op New York Comic Con. Op de derde dag werden er onder meer aankondigingen gedaan door Vertigo, Young Animal en IDW.

Vertigo/Young Animal panel

Vertigo heeft meerdere nieuwe series aangekondigd. Dit zijn Imaginary Friends, Motherlands en Deathbed. De twee laatstgenoemden zullen zes delen hebben. Young Animal presenteerde de miniserie Eternity Girl. Deze series komen begin 2019 uit.

Daarnaast heeft Young Animal een crossoverevenement gepland met haar moederuitgever DC Comics. Doom Patrol #12 zal het evenement Milk Wars lanceren. Tijdens Milk Wars komen er verschillende specials uit: Twee Justice League/Doom Patrol crossovers; een met Wonder Woman en Shade the Changing Girl; een met Mother Panic en Batman; en een Cave Carson/Swamp Thing crossover.

Inhumans ‘Judgement Day’

Inhumans krijgt een one-shotcomic welke de drie verschillende Inhumanscomics bijeen moet brengen. De personages van Royals en Black Bolt zullen in ieder geval voorkomen in de comic met de naam ‘Judgement Day’. Schrijver Al Ewing zei tijdens New York Comic Con: “Het is Aarde versus de Progenitors. Het wordt het sluitstuk van het Inhumansverhaal dat we de afgelopen tijd hebben verteld.” Judgement Day komt aankomende januari uit.

Batman: Last Knight

Scott Snyder gaat samenwerken met Sean Murphy aan Batman: Last Knight. Snyder: “Batman wordt wakker in een post-apocalyptische woestenij waar voorheen Gotham City was. Hij is opeens jong, en het nog pratende hoofd van de Joker is aan zijn riem bevestigd. Het verhaal heeft een oude Wonder Woman en baby Superman. Het is eigenlijk mijn ‘Lone Wolf and Cub’ Batmanverhaal.”

Tijdens de aankondiging vertelde Scott Snyder dat dit voorlopig zijn laatste Batmanverhaal wordt. Sean Murphy twitterde later dat Batman: Last Knight zijn laatste comic in samenwerkingsverband wordt.

The Weeknds ‘Starboy’

De muzikant The Weeknd gaat samenwerken met Marvel aan een comic. Deze zal Starboy heten, net als het meest recente album van de artiest. Er is nog niet veel bekend over Starboy, maar de comic zal ergens in 2018 uitkomen.

Joe Quesada over controversiële samenwerking

Joe Quesada, het creatieve hoofd van Marvel, heeft gereageerd op de samenwerking van Marvel met wapenproducent Northrop Grumman. Hier was eerder ophef over ontstaan aangezien de laatstgenoemde flinke winst maakt met oorlogvoering. Tijdens het panel Cup O’ Joe zei hij: “Ik zag de aankondiging tegelijkertijd met jullie. Ik denk dat er wat problemen zijn geweest met de communicatie. De strip was moest over wetenschap en educatie gaan.”

Marvel heeft gezegd dat de samenwerking bedoeld was om bètawetenschap te promoten. Door de ophef heeft de uitgever wel besloten om de samenwerking te beëindigen. De strip is van hun website gehaald.

Big Hero 6

Big Hero 6 krijgt weer een eigen comic. Deze wordt door IDW Publishing uitgegeven in samenwerking met Disney. Dit is opmerkelijk, aangezien Marvel de originele uitgever is van Big Hero 6. Wel heeft Marvel eerder aangegeven geen plannen te hebben om de strip opnieuw op te pakken. IDW werkt ook al met Disney samen aan Star Wars Adventures, een comic voor alle leeftijden.

Er is nog geen verschijningsdatum voor Big Hero 6.

Nieuwe series Image

Image Comics heeft drie nieuwe titels aangekondigd: Infidel, Analog en Bingo Love. Infidel is een horrorcomic over een Amerikaanse moslima en haar etnisch diverse buren wie in een gebouw wonen met wezens die zich voeden met xenofobie. Analog speelt zich af in een post-fascistische wereld na de ineenstorting van het informatietijdperk. Bingo Love gaat over twee oudere zwarte vrouwen wie opnieuw op elkaar verliefd worden, ondanks dat ze getrouwd zijn met twee mannen. De nieuwe series verschijnen in 2018.

Plaats de eerste reactie op "NYCC dag 3: The Weeknds Marvelserie, Batman: Last Knight en meer"

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.