Soundtrack voor Dark Nights: Metal

Dark Nights: Metal. Afbeelding van DC Comics

DC en Warner Bros. Records gaan een soundtrack uitbrengen voor Dark Nights: Metal. De EP krijgt zes liedjes geïnspireerd door de evenementcomic.

De nummers worden geproduceerd door Tyler Bates en Mike Elizondo. Bates is bekend als de gitarist van Marilyn Manson en produceerde en scheef eerder voor de films Watchmen, 300 en Guardians of the Galaxy. Elizondo is de senior vicepresident van A&R van Warner Bros. Records en heeft onder meer gewerkt met Dr. Dre, Muse, Avenged Sevefold en Eminem.

Beïnvloed door metal
Het creatieve team van Dark Nights: Metal voelt zich vereerd. Greg Capullo: “Als zowel een muzikant en een fan van heavy metal is het heel erg gaaf om een soundtrack te hebben voor ‘Metal’.” Scott Snyder voegde daaraantoe: “Veel van de Batmanverhalen die Greg en ik gemaakt hebben zijn beïnvloed door muziek. Vooral in dit verhaal zijn rock en metal de olie die de machine smeert.”

Dark Nights: Metal draait op volle toeren. Het eerste nummer van Metal was de bestverkochte comic van de maand. Ook de Batman-one-shots die erbij horen gaan als warme broodjes over de toonbank. Het evenement loopt tot en met februari.

Plaats de eerste reactie op "Soundtrack voor Dark Nights: Metal"

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.