NYCC dag 4: Inferior Five, Sonic the Hedgehog en Conner Kent

Sonic the Hedgehog Promo voor New York Comic Con. Afbeelding van IDW Publishing.

New York Comic Con kwam gisteren ten einde. Op de laatste dag werden er nieuwe titels aangekondigd en de terugkeer van meerdere personages.

Sonic the Hedgehog

Ian Flynn mag de nieuwe Sonic the Hedgehog-serie van IDW schrijven. Flynn: “Ik ben altijd al fan geweest van Sega, en Sonic is al ruim een decennium mijn carrière geweest. Ik ben dolblij dat ik mee mag blijven rennen met het blauwe egeltje.” Ian Flynn schreef eerder al Soniccomics bij Archie Comics. Dit jaar heeft Sega de licentie voor de publicatie van Soniccomics stopgezet bij Archie Comics. Kort daarna tekenden ze een deal met IDW Publishing.

De nieuwe serie verschijnt volgend jaar in april. Het is nog niet bekend wie Sonic gaat tekenen.

Geruchten nieuwe Stormcomic

Eerder vertelde Alonso een fan op NYCC dat er in de toekomst een nieuwe Stormcomic gaat verschijnen. Kort daarop deelde schrijver Ta-Nehisi Coates dat hij een samenwerking met Jen Bartel bespreekt. Als foto gebruikte hij een kunstwerk van Storm getekend door Bartel. Coates heeft eerder geschreven voor Black Panther, waar ook de relatie tussen Black Panther en Storm ter sprake kwam. Er is dus een goede mogelijkheid dat Coates en Bartel gaan samenwerken voor de nieuwe stripserie.

The Inferior Five

Jeff Lemire en Keith Giffen gaan voor DC samenwerken aan de nieuwe serie the Inferior Five. Lemire zal daarnaast in elk deel vijf pagina’s schrijven en tekenen met een achtergrondverhaal over Peacemaker.

The Inferior Five verschenen in 1966 voor het eerst in Showcase #62. In de parodiestrip zijn Merryman, Dumb Bunny, the Blimp, White Feather en Awkwardman de kinderen van de Freedom Brigade. Zij moeten ook helden worden, maar ze zijn er niet erg goed in. In hetzelfde jaar debuteerde Peacemaker in Charlton Comics. De rechten voor het personage zijn later aangekocht door DC Comics.

Conner Kent in Detective Comics #966

Schrijver James Tynion IV heeft onthuld dat het lot van Conner Kent, oftewel Superboy, bekend wordt gemaakt in Detective Comics #966. Het personage is sinds de New 52 in 2011 niet meer in de comics verschenen. Het huidige verhaal in Detective Comics gaat over de terugkeer van Tim Drake, wie beste vrienden is met Conner Kent. Het is dus gepast dat de vrienden tegelijkertijd hun opwachting maken in DC’s Rebirth. Of Conner echt terugkomt of dat er alleen duidelijk wordt wat er met hem gebeurd is in de afgelopen jaren is te lezen in de strip. Deze komt aankomende woensdag uit.

Steve Orlando over nieuwe serie en JLA

Steve Orlando gaat een nieuwe serie schrijven voor DC. Samen met Ryan Sook gaat hij werken aan the Unexpected. Het verhaal wordt onderdeel van de ‘New Age of DC Heroes’. Orlando omschreef het verhaal als ‘Seven Samurai meets the Dark Tower’. The Unexpected gaat over een groep vijanden wie elkaar net iets minder haten dan wat er gebeurt in het universum. “Het zijn personen wie geloven dat ze het onvergeeflijke gedaan hebben.” aldus de schrijver.

Ook vertelde Orlando over wat er komen gaat in Justice League of America. Prometheus en Aztek maken hun opwachting. Daarnaast debuteert het personage Afterthought.

Plaats de eerste reactie op "NYCC dag 4: Inferior Five, Sonic the Hedgehog en Conner Kent"

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.