Harley Quinn krijgt nieuw team

Harley Quinn. Afbeelding van DC Comics.

Het creatieve team achter de Harley Quinn-comics gaat stoppen. Schrijversduo Amanda Conner en Jimmy Palmiotti willen graag een pauze inlassen. Ook illustrator  John Timms stopt.

In een interview met de Washington Post vertelde het duo over hun reden om te stoppen. “We vonden het een goed moment om een stap terug te nemen. We gaan op een huwelijksreis, misschien wat van het geld dat we verdiend hebben aan elkaar uitgeven.” zei Palmiotti. Het stel trouwde in 2013 en begon met de Harley Quinn-serie in 2014.

Wel gaven ze aan in de toekomst misschien naar de titel terug te keren. Palmiotti: “We zijn bijna beroemd geworden met ons werk aan Harley Quinn. Dit is dus niet het einde. Het is gewoon een fijne vakantie.”

Terug naar de tekentafel
Conner drukte uit dat ze graag weer comics wil tekenen. “Het is mijn favoriete ding om te doen, ik hou er zoveel van. Ik mis het en wil daar graag weer mee bezig.” Palmiotti en Conner denken eraan om een eigen comic te publiceren. Amanda Conner blijft wel aan bij DC om de covers van Harley Quinn te tekenen.

Nieuw team
Het laatste nummer waar het team aan zal werken is #34. Deze komt 20 december uit. Hierin gaat Harley Quinn terug naar haar ouders in Florida. Na een sterfgeval heeft ze een emotionele pauze nodig om te kijken waar ze naartoe wil in haar leven. Het stokje wordt in #35 overgenomen door Frank Tieri en Inaki Miranda. Frank Tieri schreef eerder voor Wolverine, Invincible Iron Man en Harley Quinn and her Gang of Harleys. Miranda illustreerde onder meer voor Coffin Hill, Judge Dredd Megazine en Fairest.

Plaats de eerste reactie op "Harley Quinn krijgt nieuw team"

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.