Black Crown comics debuteert

Afbeelding van IDW Publishing

Black Crown, een imprint van IDW Publishing, debuteerde gisteren met Kid Lobotomy. Black Crown valt vooral op door haar oprichter, Shelly Bond.

Shelly Bond werkte vanaf 1993 bij DC Comics, met name bij de afdeling van Vertigo Comics. Als redacteur maakte ze furore door onder meer te werken aan Fables, Sandman en iZombie. Ze werkte zich op tot Vertigo vicepresident en uitvoerend redacteur, en wordt zeer gerespecteerd in de comicsindustrie. Recent hielp ze met de totstandkoming van DC’s Young Animal. Afgelopen jaar werd ze echter uit haar functie ontheven na een reorganisatie bij DC Comics.

Black Crown

Kid Lobotomy #1. Afbeelding van IDW/Black Crown

Dat hield haar toch niet tegen. Eerder dit jaar kondigde Bond Black Crown aan, haar eigen comicslijn. Deze wordt gepubliceerd bij IDW Publishing. In een interview met Newsarama zei Shelly Bond: “Ik wil de lezers het soort verhalen geven die mij in deze business hebben gekregen. Black Crown staat voor kwaliteit. De comics zijn een wilde rit van kunst en design met scherp commentaar, interviews en ingezonden brieven. Wie de afgelopen 25 jaar blij is geweest met mijn werk kan zijn borst natmaken.”

Nieuwe titels

Kid Lobotomy is dus de eerste titel van Black Crown. Deze wordt geschreven door Peter Milligan en geïllustreerd door Tess Fowler. Volgende week komt Black Crown Pub Quarterly uit, een tijdschrift met werk van meerdere personen. Hierop volgen de miniserie Assassinistas en Punks Not Dead in december en januari.

Plaats de eerste reactie op "Black Crown comics debuteert"

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.