Rob Liefeld overhoop met Diamond Comics

X-Force. Afbeelding door Rob Liefeld, van Marvel Comics

Rob Liefeld is boos op Diamond Comics Distributors. Ze hebben volgens hem 1000 bestelde comics verloren. De illustrator zette zijn relaas op Facebook.

Liefeld vertelde dat de distributeur geen duidelijkheid kan scheppen over wat er met de comics is gebeurd. “Ze hebben 1000 comics verloren. Eerst zeiden ze dat de comics verstuurd waren. Toen ik vroeg om een trackingnummer claimden ze de boeken niet te hebben. Ik heb tot twee keer toe voorgesteld om de comics zelf op te halen, maar dat kon niet. Ze kunnen nog steeds geen duidelijkheid scheppen over wat er gebeurd is met de bestelling. Het kan me ook niks meer schelen, ik wil gewoon mijn geld terug.”

Monopolie

Diamond Comics Distributors is de grootste distributeur van Amerikaanse comics. Ze hebben een exclusieve deal met onder meer Marvel, DC, Image en IDW. Hierdoor hebben ze een monopolie op de distributie van comics, aangezien kleinere bedrijven geen akkoord kunnen sluiten met de grote uitgevers.

Meer klachten

Rob Liefeld kreeg veel bijval van onder meer stripwinkeleigenaren. Zij zeggen wekelijks problemen te hebben met Diamond Comics. Zo worden comics niet, te laat of beschadigd geleverd. Ook krijgen winkeleigenaren facturen voor niet geleverde producten. Daarnaast wordt de klantenservice bestempeld als onbehulpzaam.

 

Plaats de eerste reactie op "Rob Liefeld overhoop met Diamond Comics"

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.