Vers van de Pers: Week 46

Dark Fang. Afbeelding: Kelsey Shannon

Woensdag is New Comic Book Day! Deze week verschijnen er verschillende nieuwe series. Van bovennatuurlijke wezens tot motorbendeleden en van maatschappelijke vraagstukken tot satire over superhelden, de onderwerpen gaan alle kanten uit!

The Batman Who Laughs #1 (one-shot)
Uitgever: DC Comics
Schrijver: James Tynion IV
Illustrator: Riley Rossmo

Deze laatste one-shot over de Dark Knights is de kers op de taart. De Batman Who Laughs, wie de Dark Knights uit het Dark Multiverse bijeenbracht, heeft nu eindelijk zijn eigen comic waarin zijn origine ter sprake komt.

Betty and Veronica: Vixens #1
Uitgever: Archie Comics
Schrijver: Jamie L. Rotante
Illustrators: Eva Cabrera, Elaina Unger en Rachel Deering

De hardnekkigste bende in Riverdale is er eentje die je niet zou verwachten: de motorbende de Vixens, welke wordt geleid door Riverdale High’s Betty en Veronica!

Brilliant Trash #1
Uitgever: Aftershock Comics
Schrijver: Tim Seeley
Illustrator: Priscilla Petraites

In de nabije toekomst vaagt een tienermeisje met superkrachten de Oude Stad van Jeruzalem van de Aarde. In de wereld van nu heeft een ‘journalist’ van click-bait-artikelen de sleutels in handen van een medisch-technische samenzwering die mensen in goden kan veranderen in ruil voor dagen van hun leven. Zal iemand haar echter geloven?

Dark Fang #1
Uitgever: Image Comics
Schrijver: Miles Gunter
Illustrator: Kelsey Shannon

Valla was toen ze nog leefde een visser. Nu is ze een vampier die vredig op de bodem van de oceaan leeft. Een mysterieuze ziekte daalt echter neer op haar paradijs, waardoor ze naar het vasteland moet afreizen. Hier komt ze erachter dat de wereld afstevent op een klimaatramp. Ze moet de fossiele brandstofindustrie tegenhouden wil ze kunnen overleven in haar thuis.

The Demon: Hell is Earth #1 (van 6)
Uitgever: DC Comics
Schrijver: Andrew Constant
Illustrators: Brad Walker en Andrew Hennessy

Deze nieuwe miniserie gaat over Jason Blood en Etrigan de Demon. Ze zijn vijanden, gedoemd om voor altijd aan elkaar gebonden te zijn. Een angstaanjagend visioen leidt Jason naar Death Valley, waar een bovennatuurlijk wapen wordt ontketend. Dit transformeert niet alleen het land, maar ook Jason en de Demon. Dit is echter nog niet het ergste, aangezien hel zijn opmars maakt naar onze wereld.

Doppelganger #1 (van 4)
Uitgever: Alterna Comics
Schrijver: Jordan Hart
Illustrator: Emmanuel Xerx Javier

Het leven van de verlegen IT’er Dennis Zimmann slaat over de kop nadat een auto-ongeluk hem opzadelt met een hersenschudding – en een demon. Hij gelooft dat eerst hij hallucineert, maar Dennis’ grip op de realiteit begint te ontrafelen wanneer een slechte versie van hemzelf hem begint te teisteren.

Evolution #1
Uitgever: Image Comics
Schrijvers: Christopher Sebela, James Asmus, Joseph Keatinge en Joshua Willamson
Illustrators: Joe Infurnari en Jordan Boyd

Evolutie heeft miljoenen jaren gewerkt om tot de huidige mens te komen. Binnenkort worden we echter iets nieuws. Over de hele wereld ondergaat de mensheid snelle en onvoorspelbare veranderingen. Slechts drie mensen lijken door te hebben dat de wereld herboren wordt. Wat kunnen ze hier aan doen?

Fence #1
Uitgever: BOOM! Studios
Schrijver: C.S. Pacat
Illustrator: Johanna The Mad

De zestien jaar oude Nicholas Cox is een buitenbeentje in de competitieve schermwereld. Hij heeft veel talent, maar geen goede training gehad. Hij schrijft zich in voor een wedstrijd waarbij hij het moet opnemen tegen de schermwonderkind Seiji Katayama. Ook leidt dit Nicholas op het pad naar de jongenskostschool Kings Row. Hij heeft een kans om ergens bij te horen, maar heeft hij het in zich om een goede indruk achter te laten?

Jenny Finn #1 (van 4)
Uitgever: Dark Horse Comics
Schrijvers: Mike Mignola en Troy Nixey
Illustrator: Troy Nixey

De haven van Londen wordt geteisterd door twee dreigingen: een plaag waarbij lichamen bezaaid worden met tentakels en een vrouwenmoordenaar in de nacht. Dit onheil begon nadat er een vreemd jong meisje in de stad opdook wie achtervolgd wordt door doemgefluister waar ze ook gaat.

Kong on the Planet of the Apes #1 (van 6)
Uitgever: BOOM! Studios
Schrijver: Ryan Ferrier
Illustrator: Carlos Magno

Na de gebeurtenissen van de Planet of the Apes (1968) leiden Dr. Zaius en Generaal Ursus een kleine groep soldaten de Verboden Zone binnen om al het bewijs van Taylors tijd daar te vernietigen. Tot hun grote verrassing vinden ze een Kong! Nu moeten ze afreizen naar Skull Island met Cornelius en Zira om de waarheid te ontdekken. Zullen ze de dodelijkste reis van hun leven overleven?

Ninja-K #1
Uitgever: Valiant Entertainment
Schrijver: Christos Gage
Illustrator: Tom
ás Giorello

Voor bijna een eeuw lang heeft MI-6 het Ninja Programma geperfectioneerd tot een van de meest effectieve wapens van de natie. De meest recente ninja van de groep, Colin King, a.k.a. Ninja-K, is een onbevreesd maar onbezonnen instrument van de dood dat de wereld meerdere malen heeft gered van de ondergang. Nu worden de ninja’s echter uitgeroeid door een onbekende vijand, en Ninja-K moet het volgende slachtoffer zijn.

Not Brand Echh #14 (Legacy-nummering)
Uitgever: Marvel Comics
Schrijvers: Chris Hastings, Jay Fosgitt, Nick Spencer en Chip Zdarsky
Illustrators: Erica Henderson, Scott Koblish, Chip Zdarsky en Katie Cook

Forbush Man is terug, en klaar om de comicsindustrie over te nemen! Intussen zijn Captain America, Gwenpool en anderen niet helemaal zichzelf de laatste dagen. De satirische serie uit de jaren ’60 is terug met verschillende korte verhalen van Nick Spencer, Christopher Hastings, Jay Fosgitt en anderen.

Rasputin: The Voice of the Dragon #1 (van 5)
Uitgever: Dark Horse Comics
Schrijvers: Mike Mignola en Chris Roberson
Illustrator: Christopher Mitten

Rasputin werd dood gewaand sinds 1916, toen een groep edelmannen zijn invloed op de tsaar wou beëindigen. Nu werkt Rasputin met de meest gestoorde vertrouwelingen van Hitler. Daarbij staat hij op het punt het pad te kruisen met de man wie het Bureau voor Paranormale Research en Defensie zal oprichten.

 

Plaats de eerste reactie op "Vers van de Pers: Week 46"

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.