Comics, waar koop je die eigenlijk?

Een stripwinkel. Afbeelding via Splice Today

Bij Comic Courant praten we (natuurlijk) veel over comics. Maar waar kun je deze nou kopen? Ze zijn in de gemiddelde boekenwinkel immers niet te vinden. Gelukkig hebben we hier een handig lijstje met de mogelijkheden.

Stripwinkels

In de meeste grote steden in Nederland is wel een stripwinkel te vinden. Het grootste deel hiervan specialiseert zich in Europese strips, maar een aantal hebben ook de Amerikaanse variant in huis. Vaak kun je er trade paperbacks vinden, een stripbundel. Voor winkels met een goede collectie losse comics moet je vaak iets beter zoeken.

Online

Er is ook een goed aantal webshops die comics verkoopt. Sommige winkels leggen de focus op de nieuwste comics, anderen specialiseren zich in oude comics uit de vorige eeuw. Er is dus voor elk wat wils. Daarnaast kunnen er vaak bestellingen geplaatst worden via de uitgeverij zelf.

Digitale comics

Comics zijn steeds beter digitaal te lezen. ComiXology is het leidende platform waar digitale comics te koop zijn. Daarnaast kun je terecht bij bijvoorbeeld de App Store of Play Store. Er zijn zelfs een aantal series (vooral van DC Comics) die eerst online verschijnen. Deze zijn soms ook via de website van de uitgeverij zelf verkrijgbaar.

De ComiXology-app op de iPad. Afbeelding via ubergizmo

Abonnement

Bij Marvel kun je een abonnement nemen, genaamd Marvel Unlimited. Hierbij kun je voor een maandelijks bedrag kiezen uit duizenden comics om te lezen. Het duurt wel een half jaar tot nieuw uitgebrachte comics op het platform verschijnen. DC Comics zegt bezig te zijn met een soortgelijke dienst, maar het is nog niet bekend wanneer deze op de markt verschijnt. ComiXology heeft al wel een abonnementservice, maar deze is nog niet beschikbaar in Nederland.

Lenen

Comic uitgestald op een beurs. Afbeelding via Multiversity Comics

Steeds meer bibliotheken zien de waarde in van comics. Met een beetje geluk heeft een bibliotheek bij jou in de buurt een kleine collectie liggen. Zo niet, dan kun je altijd vragen of ze een voorraadje willen aanleggen.

Beurzen

Het aantal comic cons in Nederland neemt gestaag toe. Hier staan meerdere handelaren met een flinke voorraad comics te koop. Het is soms even bikkelen op de drukke en warme beurzen, maar met een beetje geluk vertrek je met een pareltje.

Plaats de eerste reactie op "Comics, waar koop je die eigenlijk?"

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.