Vers van de Pers: Week 49

Wonder Woman/Bionic Woman ’77 #1. Afbeelding van Dynamite Entertainment

Het is woensdag, wat betekent dat er een verse lichting van nieuwe comics is verschenen! Deze week is een feest van herkenning. Dames als Barbarella, Bionic Woman en de dragen van de Witchblade maken hun rentree. Ook fans van cartoons kunnen hun hart ophalen, met comics van Rocko’s Modern Life, Transformers en Teenage Mutant Ninja Turtles.

Amazing Spider-Man/Venom: Venom Inc. Alpha #1 (one-shot)
Uitgeverij: Marvel Comics
Schrijvers: Dan Slott en Mike Costa
Illustrator: Ryan Stegman

Peter Parker, Eddie Brock en Flash Thompson hebben een ding gemeen: de Venomsymbioot heeft hun levens veranderd. De inktzwarte buitenaardse levensvorm gaat los op onze helden; en ze zijn niet de enige die door de mangel worden gehaald.

Barbarella #1
Uitgever: Dynamite Entertainment
Schrijver: Mike Carey
Illustrator: Kenan Yarar

Wanneer Barbarella afdwaalt in een oorlogsgebied wordt ze gevangengenomen door de theocratische heersers van Parosia. In de gevangenis broeit er een grootste ontsnapping. Nu Barbarella echter weet wat de Parosianen doen met hun eigen volk besluit ze dit gevecht haar eigen te maken.

Batman/Teenage Mutant Ninja Turtles II #1
Uitgeverij: DC Comics/IDW Publishing
Schrijver: James Tynion IV
Illustrator: Freddie E. Williams II

Donatello is op zoek naar de Turtle’s eenmalige partner Batman om van hem te leren. Hij opent daarom een portaal naar een andere realiteit. Hij wordt echter Gotham City ingesleurd en iemand anders gaat door het portaal naar zijn wereld: Bane! Hij probeert alle criminelen te verbinden onder zijn leiding. Kan Donnie samen met Batman op tijd terugkomen voor Bane onherstelbare schade aanricht?

Consultant #1 (van 4)
Uitgeverij: Action Lab Comics
Schrijver: Jason Sterr
Illustrator: David Maine

Marcus Greenberg heeft een erg specifieke set met vaardigheden. Als voormalig Navy S.E.A.L. doet hij de vuile was van Amerika’s superhelden. Hij houdt cliënten uit de krant en van de elektrische stoel. Met de hulp van zijn assistent Russell, een voormalige superschurk, is Greenberg dé persoon die superzondes kan laten verdwijnen. Hij is The Consultant.

DC Universe Holiday Special 2017 #1
Uitgeverij: DC Comics
Schrijvers: Greg Rucka, Tom King, Dennis O’Neil, Jeff Lemire, Max Landis, Christopher Priest, Shea Fontana, Joshua Williamson en anderen
Illustrators: Steve Epting, Rafael Albuquerque, Bilquis Evely, Otto Schmidt, Neil Googe, Francis Manapul en anderen

DC’s beste talenten zijn samengekomen om een feestdagenspecial te maken zoals nooit tevoren! Sluit je aan bij Superman, Wonder Woman en de Flash wanneer ze een krachtige boodschap van hoop uitdragen zoals alleen ’s Werelds Beste Superhelden dat kunnen! Plus: Sgt. Rock vecht tegen Nazi’s op Chanoeka, de Teen Titans nemen het op tegen de geest van voorbije Kerstmis en Swamp Thing vecht tegen dat kruiperige gevoel van existentiële angst. Daarbij keert Denny O’Neil terug naar comics met een nieuw Batman-verhaal!

Faith’s Winter Wonderland Special #1 (one-shot)
Uitgeverij: Valiant Entertainment
Schrijver/Illustrator: Marguerite Sauvage

Wanneer het Kerstseizoen echt begint neemt Faith ‘Zephyr’ Herbert een duik door het konijnenhol en belandt ze in een winter wonderland waar elke dag speciaal is. Maar verstopt achter de kerststerren is niet alles wat het lijkt. In deze mengeling van Kerstmis en Alice in Wonderland neemt Faith het op tegen een rijk van fantasie en gezelligheid.

The Girl Who Kicked The Hornet’s Nest: Millennium #1
Uitgeverij: Titan Comics
Schrijvers: Stieg Larsson en Runberg
Illustrator: Jose Homs

Lisbeth Salander vecht voor haar leven in een Zweeds ziekenhuis met een kogelwond in haar hoofd. Ze moet echter voor meerdere manieren voor haar leven vechten; als ze haar verwonding overleefd wordt ze terechtgesteld voor drie moorden. Met de hulp van Mikael Blomkvist neemt ze het op tegen de machthebbers die hebben toegelaten dat de zwakkeren werden mishandeld.

Jupiter Jet #1
Uitgeverij: Action Lab Comics
Schrijvers: Jason Inman en Ashley Robinson
Illustrator: Ben Matsuya

De zestienjarige Jacky Johnson zoeft door de lucht met een experimentele jetpack. Hiermee doet ze wat elke andere tiener zou doen: stelen van de rijken en geven aan de armen! Dan steelt ze een mysterieus object van de verkeerde mensen. Kan ze de robots en laserpistolen die achter haar aan zitten overleven?

Klaus and the Crisis in Xmasville (one-shot)
Uitgeverij: BOOM! Studios
Schrijver: Grant Morrison
Illustrator: Dan Mora

Een boosaardige Kerstman van een alternatieve dimensie heeft een kwaadwillend frisdrankbedrijf opgezet dat Kerst en de Kerstman heeft ingezet als een marketingtactiek om een fortuin te verdienen. Alleen Klaus kan de Pola-Cola Corporatie en de zombie-achtige Kerstmannen van de slechte Kerstman verslaan.

Mighty Crusaders #1
Uitgeverij: Archie Comics
Schrijver: Ian Flynn
Illustrators: Kelsey Shannon, Matt Herms en Jack Morelli

Het machtigste superheldenteam is terug! Een gevecht met een prehistorisch gevaar midden in Washington D.C. zet de toon voor de dramatische terugkeer van een eigenzinnige held. In de tussentijd wordt er aan de andere kant van de wereld een sinister plan bedacht om een eeuwenoud kwaad te ontwaken.

Paradiso #1
Uitgeverij: Image Comics
Schrijver: Ram V
Illustrator: Dearbhla Kelly

De Middernachtgebeurtenis heeft voor altijd de wereld veranderd. Nu, eeuwen later, komt Jack Kryznan aan in de buitenwijken van Paradiso City. Hij wordt achternagezeten door herinneringen uit zijn jeugd en is in het bezit van een mysterieus object. Dit apparaat heeft de kracht om het lot van de metropolis en zijn inwoners te veranderen.

Rocko’s Modern Life #1
Uitgeverij: BOOM! Studios/KaBOOM!
Schrijvers: Ryan Ferrier en KC Green
Illustrators: Ian McGinty en KC Green

Ryan Ferrier en Ian McGinty blazen nieuw leven in Nickelodeons Rocko, ieders favoriete wallaby! Wanneer Rocko zijn baan verliest, slechte leefomstandigheden heeft en een steeds kleinere kans krijgt op een baan wordt hij gedwongen om uit te zoeken hoe ver hij bereidt te gaan is voor werk. Inclusief bonusverhaal van KC Green waar Ed Bighead in de tandartsstoel van Dr. Hutchison belandt.

Sleepless #1
Uitgeverij: Image Comics
Schrijver: Sarah Vaughn
Illustrator: Leila Del Duca

Vrouwe ‘Poppy’ Pyppenia wordt bewaakt door de Slapeloze Ridder Cyrenic, maar gevaar loert in elke hoek wanneer de nieuwe koning wordt gekroond. Dit is een romantische fantasy van de schrijver van Alex + Ada en Eternal Empire en de illustrator van Shutter en Afar.

Spawn: A Holiday Krampus Tale #1 (one-shot)
Uitgeverij: Image Comics
Schrijvers: Ben Timmreck, Jordan Butler en Todd McFarlane
Illustrators: Jordan Butler en Todd McFarlane

Vier het Kerstseizoen in de stijl van Spawn met een Spawn-verhaal dat je nog nooit eerder hebt gehoord. Bezoek de oude wereld en aanschouw de verwikkelingen van Spawn en de Kerstdemon Krampus.

Transformers: Till All Are One Annual 2017 (one-shot)
Uitgeverij: IDW Publishing
Schrijver: Mairghread Scott
Illustrator: Sara Pitre-Durocher

Elita One, Windblade en Starscream vechten voor de controle over Cybertron! Duistere geheimen worden onthuld in deze seriefinale.

Witchblade #1
Uitgeverij: Top Cow/Image Comics
Schrijver: Caitlin Kittredge
Illustrator: Roberta Ingranata

Neergeschoten en voor dood achtergelaten op een dak in New York had het einde moeten zijn van Alex Underwoods leven. In plaats daarvan werd ze de gastvrouw van de Witchblade, een mystiek artefact dat buitengewone krachten oplevert. Deze krachten komen echter met een hoge prijs.

Wonder Woman/Bionic Woman ’77 #1 (van 6)
Uitgeverij: Dynamite Entertainment/DC Comics
Schrijver: Andy Mangels
Illustrator: Judit Tondora

In deze miniserie werken Diana Prince en Jaime Sommers samen om een losgeslagen kliek te stoppen die chaos veroorzaakt en dodelijke wapens steelt. Kan CASTRA gestopt worden voor hun echte doelwitten worden onthuld en levens verwoest worden? Met superkrachten, bionische verbeteringen, verrassingsschurken en een onzichtbaar vliegtuig is bijna alles mogelijk!

Plaats de eerste reactie op "Vers van de Pers: Week 49"

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.