Vers van de Pers: Week 51

Quantum and Woody. Afbeelding van Valiant Entertainment.

De dagen zijn bijna op zijn kortst, waardoor er weer een aantal horrorseries de kop opsteken! Daarnaast verschijnt vandaag de langverwachte nieuwe Quantum & Woody-serie.

30 Days Of Night #1
Uitgeverij: IDW Publishing
Schrijver: Steve Niles
Illustrator: Piotr Kowalski

Wanneer de zon voor de laatste keer voor de komende maand onder gaat in een geïsoleerd Alaskisch gehucht komt er een nieuw kwaad uit de schaduwen om de plaats te terroriseren. Na een serie van vreemde voorvallen en verschrikkelijke moorden vraagt men zich af: wat verschuilt zich in de schaduwen? Dit is een nieuwe inbeelding van het originele verhaal 30 Days Of Night.

Assassinistas #1 (van 6)
Uitgeverij: Black Crown/IDW Publishing
Schrijver: Tini Howard
Illustrator: Gilbert Hernandez

Dominic Price wil het semester doorbrengen met zijn vriend, gamen en zijn volkomen degelijke zevens in stand houden. Zijn moeder, Octavia, heeft echter zijn schoolgeld niet betaald. Ze moest namelijk terugkeren naar haar oude leven als premiejager en 40 ton uitgeven aan wapens en bescherming. Octavia neemt Dominic mee naar haar werk, aangezien het alternatief lattes maken is, en Dominic zou liever sterven. Gelukkig is dat een optie bij zijn moeders werk.

Curse Words Holiday Special #1
Uitgeverij: Image Comics
Schrijver: Charles Soule
Illustrator: Mike Norton

Het is tijd voor de feestdagen… maar niet alleen op Aarde! De Hole World heeft ook feestdagen, en in deze special zie je hoe Wizord, Margaret en hun vrienden het winterseizoen vieren. Daarnaast geeft het een kijkje in het oude leven van de cast en brengt het verloren tovenaars (hey, Cornwall) weer terug.

Empowered & Sistah Spooky’s High School Hell #1 (van 6)
Uitgeverij: Dark Horse Comics
Schrijver: Adam Warren
Illustrator: Carla Speed McNeil

Empowereds ‘frenemy’ Sistah Spook was ooit een schoolmeisje wie haar ziel verkocht voor schoonheid, al kreeg ze er een flinke dosis magie bij. Nu zitten beide superheldinnen gevangen in een middelbare school uit de hel. De ex-klasgenoten van Spooky plannen daarbij een rituele moord om haar magie te claimen!

Jim Henson’s The Storyteller: Fairies #1 (van 4)
Uitgeverij: Archaia/BOOM! Studios
Schrijver en illustrator: Matt Smith

In deze serie worden vier mythische verhalen over feeën verteld, geïnspireerd door folklore over de hele wereld. Dit allemaal in de geest van Jim Hensons geliefde televisieserie. Dit eerste verhaal gaat over een feeënprinses wie naar het menselijke rijk wordt verbannen en gedoemd is dood met haar mee te nemen. Grettir de Sterke moet de bron van de vloek ontdekken om deze te kunnen breken.

Joe Golem: Occult Detective – Flesh and Blood #1 (van 2)
Uitgeverij: Dark Horse Comics
Schrijvers: Mike Mignola en Christopher Golden
Illustrator: Patric Reynolds

Occulte rechercheur Joe Golem blijft New York beschermen van bovennatuurlijk gevaar wanneer hij een huis onderzoekt dat een broeinest is geworden van paranormale activiteit. Maar het echte gevaar schuilt misschien in de persoon van wie hij dit het minste verwacht.

Quantum and Woody! #1
Uitgeverij: Valiant Entertainment
Schrijver: Daniel Kibblesmith
Illustrator: Kano

Nadat de broers Eric en Woody terechtkwamen in een laboratoriumexplosie kregen ze retegave superkrachten. Het nadeel is dat ze elke 24 uur hun armbanden tegen elkaar moeten ‘klangen’, anders verdwijnen ze. Dit is knap lastig wanneer je elkaar niet kan zien of luchten. Daar komt bij dat Eric een nogal groot geheim van Woody achterhoudt over zijn echte vader… Dit is een geheel nieuwe serie over ’s werelds slechtste superheldenteam!

X-Men: Grand Design #1 (van 3)
Uitgeverij: Marvel Comics
Schrijver en illustrator: Ed Piskor

X-Men: Grand Design naait alle belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de X-Men aan elkaar. Alles bij elkaar genomen vormt het een wandkleed met een veelomvattend verhaal die het verleden, heden en de toekomst van de X-Men viert. In het eerste deel van de trilogie komt de originele groep van Charles Xavier bij elkaar: Cyclops, Marvel Girl, Iceman, Angel en Beast!

 

Plaats de eerste reactie op "Vers van de Pers: Week 51"

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.