Top 5 Vrijdag: Kerstcomics

Afbeelding van DC Comics.

De kerstdagen zijn in aantocht! Om in de stemming te komen zijn hier vijf comics speciaal voor de decembermaand.

5. Klaus (2015)

Schrijver: Grant Morrison
Illustrator: Dan Mora
Uitgeverij: BOOM! Studios

Wie was de Kerstman voor hij kinderen cadeautjes bezorgde? En wat als hij een Noorse krijger was wie samen met zijn wolf slechteriken neerhouwde?  Grant Morrison liet zich voor zijn origineverhaal van de Kerstman inspireren door Germaanse en Noorse folklore. Het resultaat is een Conan-achtige miniserie binnen het swords and sorcery-genre. Waarschijnlijk niet zo geschikt voor kinderen.

Afbeelding van BOOM! Studios.

4. JLA #60 (2002)

Schrijver: Mark Waid
Illustrator: Cliff Rathburn
Uitgeverij: DC Comics

In deze comic van DC moet Plastic Man het neefje van zijn vriend Woozy instoppen. De jongen gelooft niet in de Kerstman, dus vertelt Plastic Man hem zijn persoonlijke ervaring met Father Christmas. Hij zou niet alleen bestaan, de Kerstman is ook nog eens lid van de Justice League. Oh, en hij heeft hittevisie.

Afbeelding van DC Comics.

3. Spider-Man’s Tangled Web #21 (2003)

Schrijver: Darwyn Cooke
Illustrator: Jay Bone
Uitgeverij: Marvel Comics

Voor de liefhebbers van luchtige kerstverhalen is deze stand alone van Spider-Man’s Tangled Web perfect. Spider-Man vindt een groep verdwaalde kinderen, wie hij dumpt op het kerstfeestje van de Daily Bugle. Hij moet namelijk eerst nog een cadeautje kopen voor de vrouw van J. Jonah Jameson! Daarnaast schakelt Crystal de hulp in van de Fantastic Four om haar vermiste zus Medusa terug te vinden.

Afbeelding van Marvel Comics.

2. Hellboy: A Christmas Underground (1997)

Schrijver/illustrator: Mike Mignola
Uitgeverij: Dark Horse Comics

A Christmas Underground is niet je typische kerstverhaal. Dat is ook niet zo gek als je je bedenkt dat het om een Hellboy-verhaal gaat. In deze comic wordt Hellboy door een vrouw op haar sterfbed aangezien voor de Kerstman. Haar wens is om haar dochter nog een laatste keer te zien. Zij is echter bezeten en getrouwd met een rattendemon. Desondanks gaat Hellboy zijn best doen om deze laatste wens te vervullen.

Afbeelding van Dark Horse Comics.

1. The Batman Adventures Holiday Special #1 (1995)

Schrijver: Paul Dini
Illustrator: Bruce Timm
Uitgeverij: DC Comics

Deze Batman kerstspecial bevat 4 verhalen met de personages van Batman: The Animated Series. Onder andere Batman, Batgirl, Mr. Freeze en de Joker maken hun opwachting. Het meest bekende verhaal uit deze comic is waarschijnlijk ‘The Harley And The Ivy’. Hierin ‘lenen’ Poison Ivy en Harley Quinn de creditcard van Bruce Wayne om een winterdepressie weg te winkelen. De comic werd zo goed ontvangen dat een aantal van de verhalen werd gebruikt voor de animatieserie.

Afbeelding van DC Comics.

Plaats de eerste reactie op "Top 5 Vrijdag: Kerstcomics"

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.