Nieuwe Comics Januari

Avengers #675 - No Surrender. Afbeelding van Marvel Comics

We zijn weer terug met een nieuw jaar vol nieuwe comicseries. Van horror tot kindvriendelijk en van sciencefiction tot misdaad, het zit er allemaal tussen. Dit zijn alle #1-comics van de maand januari.

Action Lab

Black Betty #1
Schrijver: Shawn Gabborin
Illustrator: Michaela Da Sacco
Verschijningsdatum: 10 januari

Ontmoet de nieuwste aanwinst van het Zombie Tramp-universum! Black Betty verdient haar brood met het doden van de ondoden. Ze heeft monsters van elke soort en maat verslagen. Wanneer iemands dochter is ontvoerd door een lokale legende komt Betty haar redden – maar niet gratis!

American Mythology

Pellucidar At Earths Core #1
Schrijver: Mike Wolfer
Illustrator: Clint Hilinski
Verschijningsdatum: 31 januari

Pellucidar, de wereld in de kern van de Aarde, is een van de meest fascinerende creaties van sciencefictionschrijver Edgar Rice Burroughs. In de eeuwig verlichte wereld terroriseren prehistorische beesten de primitieve stammen. De vleesetende monsters zijn echter niet opgewassen tegen Dian the Beautiful.

Chim Chum & Portly Samurai #1
Schrijver/illustrator: Adrian Ropp
Verschijningsdatum: 31 januari

Wanneer een ongelukkige freelance zwaardvechter en zijn moedige vossenkameraad eindelijk werk vinden, worden ze onbewust spelers in het mysterie van een legendarische verloren stad. Chim Chum & the Portly Samurai is een avontuur voor alle leeftijden gemaakt door voormalige Disney-artiest Adrian Ropp.

Stargate Atlantis Singularity #1 (van 3)
Schrijver: Greg LaRocque
Illustrators: Mark L. Haynes en J.C. Vaughn
Verschijningsdatum: 31 januari

Alle Stargate Atlantis hebben naar dit moment geleid! Het Atlantis-team wordt geconfronteerd met de losgeslagen Ancient, Janus, en zijn alienleger. Het lot van twee melkwegstelsels is in het geding! Deze comic knoopt een eind aan de evenementen in Back To Pegasus, Gateways en Hearts & Minds.

Amigo Comics

Tales of Rogues! #1
Schrijver: Roberto Corroto
Illustrator: Ertito Montana
Verschijningsdatum: 31 januari

Wil je meer verhalen lezen over Bram en Weasel? Tales of Rogues! bevat hilarische comics van nieuw talent in de comicindustrie. In deze eerste uitgave krijgen de Rogues een van hun vreemdste baantjes: een nobelman heeft hen uitgedaagd om de beveiliging van zijn fort te verslaan. Er is echter nog nooit een dief ontsnapt uit het Hall-Katrazkasteel!

Call of the Suicide Forest #1 (van 5)
Schrijver: Desiree Bressend
Illustrator: Ruben Gil
Verschijningsdatum: 31 januari

Portia, een Amerikaanse student die overweldigd wordt door het leven, maakt zich klaar om zelfmoord te plegen in het Zelfmoordbos. De levenden en doden wie het bos hun thuis noemen beginnen niet alleen een worsteling om Portia’s leven, maar ook om haar ziel! Deze miniserie is een vervolg op de graphic novel The Suicide Forest, maar is ook op zichzelf te lezen.

Archie Comics

Cosmo #1
Schrijver: Ian Flynn
Illustrators: Tracy Yardley, Matt Herms en Jack Morelli
Verschijningsdatum: 3 januari

Cosmo is een Marsman met de vaardigheden van een krijger en een hart van goud. Hij is de leider van zijn M.A.R.S.-team dat het zonnestelsel verkent. Wat een routine verkenningsmissie had moeten zijn, veranderd in een veel groter avontuur wanneer Cosmo en zijn vrienden een paniekerige mens tegenkomen en een aantal vervaarlijke vijanden!

BOOM! Studios

Planet of the Apes: Ursus #1 (van 6)
Schrijver: David F. Walker
Illustrator: Christopher Mooneyham
Verschijningsdatum: 3 januari

Generaal Ursus heeft altijd de mensheid gevreesd en gehaat. Deze miniserie geeft een kijkje in het verleden. Zie hoe Ursus in rank steeg naar Generaal en welke ervaringen hem naar de Verboden Zone brachten.

WWE Royal Rumble 2018 Special
Schrijvers: Ryan Ferrier, Michael Kingston, AJ Styles en Kevin Panetta
Illustrators: Kendall Goode, Daniel Bayliss en Kelly Williams
Verschijningsdatum: 10 januari

Elke januari wordt de wereld overmeesterd door Royal Rumble met een free-for-all gevecht. Van Ric Flair die zijn eerste rumble wint tot Shawn Michaels die een grote comeback maakt, deze special bevat alle grootste hits uit de Royal Rumble-geschiedenis! Inclusief een verhaal van WWE-superster ‘The Phenomenal’ AJ Styles!

Abbott #1 (van 5)
Schrijver: Saladin Ahmed
Illustrator: Sami Kivelä
Verschijningsdatum: 24 januari

De no-nonsense kettingrokende tabloidverslaggever Elena Abbott onderzoekt een serie afgrijselijke misdaden die de politie heeft genegeerd. Misdaden waarvan ze weet dat deze het werk van donkere occulte krachten zijn. Krachten die haar haar man hebben afgenomen. Krachten die ze gezworen heeft te vernietigen.

Chapterhouse Comics

Fantomah Season 2 #1
Schrijver: Ray Fawkes
Illustrator: Soo Lee
Verschijningsdatum: 31 januari

Paz Gallegos is op de vlucht. Ze is alleen, verward en overtuigd dat ze haar geliefden in gevaar brengt omdat ze Fantomah niet onder controle kan houden, haar monsterlijke alter-ego. Ze is op weg gegaan zonder plan of bestemming, maar ze kan Fantomah’s behoefte om de onbeschermden te wreken niet onderdrukken. Intussen pikken Dr. Destine en zijn bodyguard haar spoor op, maar zijn ze vrienden of vijanden?

Freelance Season 2 #1
Schrijver: Ray Fawkes
Illustrators: Soo Lee en Meaghan Carter
Verschijningsdatum: 31 januari

De avonturen van een van Canada’s klassieke helden uit de Gouden Eeuw gaan verder in een nieuw tijdperk! LanceValiant, John Cabot en Tasha Kolchak zoeken naar stroomlekken vanuit de Verloren plaatsen over de hele wereld. Ze hopen deze onbedwingbare kracht zo uit de verkeerde handen te houden. Maar waarom probeert de Amerikaanse H.A.L.O.-organisatie ze tegen te houden?

DC Comics

Batman and the Signal #1 (van 3)
Schrijvers: Scott Snyder en Tony Patrick
Illustrator: Cully Hamner
Verschijningsdatum: 3 januari

Batman bezit misschien de nacht, maar nu nieuwe vijanden overdag opereren heeft hij een bondgenoot nodig wie de stad kan beschermen wanneer Batman dat niet kan. Slechts een tiener kan de uitdaging aan: Duke Thomas. Na maanden zware training is hij klaar om uit de schaduw van Batman te stappen als the Signal.

Exit Stage LEFT: The Snagglepuss Chronicles #1 (van 6)
Schrijver: Mark Russell
Illustrator: Mike Feehan
Verschijningsdatum: 3 januari

1953. Terwijl Amerika is vervlochten in een wapenwedloop met de Sovjetunie is de homoseksuele zuidelijke toneelschrijver Snagglepuss de crème de la crème van Broadway. Zijn succes heeft echter een doelwit op zijn rug geschilderd; hij wordt door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden beticht van socialisme.

Sideways #1
Schrijvers: Dan DiDio en Justin Jordan
Illustrator: Kenneth Roccafort
Verschijningsdatum: 10 januari

Tijdens de evenementen van Dark Nights: Metal viel middelbare scholier Derek James door een scheur in de donkere materie-dimensie! Nu kan hij, als Sideways, scheuren creëren die leiden naar andere dimensies. Maar met zoveel kracht komt grote aansprakelijkheid – er komen barsten in het weefsel van de ruimtetijd…

Raven: Daughter of Darkness #1 (van 12)
Schrijver: Marv Wolfman
Illustrator: Pop Mhan
Verschijningsdatum: 10 januari

Raven moet een nieuw, onaards gevaar onder ogen zien dat maar al te gebonden aan de realiteit is. Daarnaast is Ravens persoonlijke leven in oproer wanneer haar moeder en tante worstelen om de ziel van een Titan! Het is aan Baron Winters van de Night Force om in haar plaats tussenbeide te komen terwijl Raven op een avontuur gaat genaamd ‘The Girls With The Anime Eyes’.

Damage #1
Schrijver: Robert Venditti
Illustrator: Tony S. Daniel
Verschijningsdatum: 17 januari

Het enige wat Ethan ‘Elvis’ Avery wou was zijn land dienen. In plaats daarvan is hij veranderd in een monster! Ethan is de levende tikkende tijdbom van de regering. Hij verliest alle controle wanneer hij een uur per dag veranderd in een monster dat meer schade aanricht dan een nucleaire bom. Nu is hij een gevaar voor iedereen die hij kent.

JLA/Doom Patrol Special #1
Schrijvers: Steve Orlando en Gerard Way
Illustrator: Aco
Verschijningsdatum: 31 januari

Welkom bij het onevenement van het jaar! DC’s Young Animals liggen op ramkoers met de DC Universe in Milk Wars. Doom Patrol is erachter gekomen dat het interdimensionale bedrijf RetCo verhalen heeft gestolen om ze aan te passen en opnieuw te verkopen. Het bedrijf is zelfs tot in de top doorgedrongen! Maak kennis met Milkman Man, de laatste zoon van Krypton, naar onze planeet gestuurd om hem te redden. Hij werd echter geadopteerd door een slechte melkboer, wie hem leerde om van alles te houden dat met melk te maken heeft!

Swamp Thing Winter Special #1
Schrijver: Tom King
Illustrator: Jason Fabok
Verschijningsdatum: 31 januari

Swamp Thing is uit zijn element wanneer hij een verdwaalde jongen over een bevroren toendra door een verblindende sneeuwstorm helpt. Hij verliest zijn connectie met het Groen, terwijl het duo wordt achtervolgt door een sneeuwmonster. Hoe lang kan Swamp Thing de jongen beschermen wanneer hij verdort en verdroogt? Deze special bevat daarnaast het laatste Swamp Thing-verhaal van zijn creator, Len Wein.

Deathstroke Annual #1
Schrijver: Christopher Priest
Illustrators: Denys Cowan en Bill Sienkiewicz
Verschijningsdatum: 31 januari

Team Defiance wordt naar het randje van de vergetelheid gedwongen wanneer een van hun eigen mensen sterft – en het is de schuld van Deathstroke! Is dit het einde van Slade Wilsons tijd als held? Mis de finale van Defiance niet, de evenementen die Deathstroke zullen leiden naar een nieuw schokkend pad!

Detective Comics Annual #1
Schrijver: James Tynion IV
Illustrator: Eddy Barrows
Verschijningsdatum: 31 januari

Dit is het schokkende, hartbrekende verhaal van het ontstaan van Clayface, inclusief zijn eerste conflict met Batman! Acteur Basil Karlo stond op het punt rijk en beroemd te worden, het soort leven waarvan hij van gedroomd had in zijn moeilijk jeugd. Totdat een ongeluk hem zijn schoonheid ontnam, en daarmee zijn plaats aan de top. Littekens maken je echter geen monster – dit doet slechts de duisternis in je hart.

The Flash Annual #1
Schrijver: Joshua Williamson
Illustrator: Christian Duce
Verschijningsdatum: 31 januari

Het grootste Flashverhaal van het jaar begint hier! Wally West weet niet of hij Iris West moet vertellen dat hij nog leeft – hij heeft de hulp van the Flash nodig om erachter te komen wat hij moet doen! Dan heeft Magenta, Wally’s oude liefde, hulp nodig en keert the Flash terug naar Keystone City, waar hij geconfronteerd wordt door gewelddadige herinneringen aan een onbekende wereld…

Motherlands #1
Schrijver: Si Spurrier
Illustrator: Rachael Stott
Verschijningsdatum: 31 januari

In een krankzinnige toekomst hebben losgeslagen technologieën en verbonden parallelle Aardes hebben gezorgd voor de verrijzenis van een supercriminele klasse. De meest geliefde sterren zijn hier geen acteurs, maar premiejagers die een exotisch multiversum doorreizen op zoek naar onmogelijke prooien. Wanneer Tab, wie de schijnwerpers liever vermijdt, verwikkeld raakt in een extreem gewelddadige race naar haar grootste prooi ooit, moet ze samenwerken met haar grootste vijand: haar overbezorgde, hyperkritische moeder, eens de meest geliefde premiejager van allemaal.

Dynamite Entertainment

Dejah Thoris #0
Schrijver: Amy Chu
Illustrator: Pasquale Qualano
Verschijningsdatum: 3 januari

Het onvertelde verhaal van de Rode Marsprinses! Nadat ze kennisneemt van de legendarische Tuinen van Mars gaat Dejah Thoris, Prinses van Helium, op een gevaarlijke wetenschappelijke expeditie om haar stervende planeet te redden. Het gaat echter niet volgens plan wanneer ze een Groene Marsmangevangene tegenkomt.

Battlestar Galactica VS. Battlestar Galactica #1
Schrijver: Peter David
Illustrator: Johnny Desjardins
Verschijningsdatum: 10 januari

De twee zeer verschillende (doch erg gelijkende) crews van de Battlestar Galactica-series komen samen in deze nieuwe comic van Dynamite Entertainment! Dit betekent echter niet dat het een vriendschappelijke ontmoeting is. Ze hebben geen idee waarom ze bij elkaar gebracht zijn, noch wat de gevolgen ervan zullen zijn. Daarnaast blijken de legendarische Commander Cain en de crew van de Pegasus nog te leven, en zij hebben iemand ontmoet die ze nooit dachten te kunnen ontmoeten: de laatste Cylon.

James Bond: The Body #1
Schrijver: Ales Kot
Illustrator: Luca Casalanguida
Verschijningsdatum: 17 januari

Terwijl Bond een medisch onderzoek ondergaat na een missie, vertelt hij het verhaal van zijn voorgaande dagen. Elke schram, blauwe plek en gebroken bot is gelinkt aan een gebeurtenis tijdens de missie. Er wordt een verband gevonden tussen twee mensen met twee verschillende doelen: een die levens redt, een die levens neemt.

IDW Publishing

Star Wars Adventures: Forces of Destiny #1 (van 5)
Schrijvers: Elsa Charretier en Pierrick Colinet
Illustrator: Elsa Charretier
Verschijningsdatum: 3 januari

In deze miniserie verschijnt elke week een comic met een andere Star Wars-heldin. Het eerste verhaal gaat over Princess Leia. Daarna komen er verhalen uit over Rey, Padme, Ahsoka, Hera, Rose en Paige. De comics worden onder andere gemaakt door Star Wars-talenten Delilah S. Dawson, Elsa Charretier, Beth Revis, Jody Houser en Davis Grayson.

Walt Disney Showcase #1: Donald Duck
Schrijvers: Rudy Salvagnini en Jonathan H. Gray
Illustrator: Lara Molinari
Verschijningsdatum: 10 januari

We weten allemaal dat Donald trots is op zijn matrozenpak – maar kan hij in zijn eentje een luxe lijnboot vol miljardairs besturen? En zo niet, waarom eist Dagobert Duck dan dat hij het toch probeert?

Stretch Armstrong and the Flex Fighters #1 (van 3)
Schrijvers: Kevin Burke en Chris ‘Doc’ Wyatt
Illustrator: Nikos Koutsis
Verschijningsdatum: 17 januari

Stretch Armstrong is terug! Gebaseerd op de nieuwe Netflix-animatieserie en geïnspireerd door de klassieke speelgoedlijn, Stretch Armstrong and the Flex Fighters gaat over Stretch en zijn partners Omni-Mass en Wingspan. Ze gaan overdag naar de middelbare school, maar wanneer het nacht wordt bestrijden ze misdaad in de futuristische Charter City! Wanneer ze tegenover het monster the Mantoid komen te staan moeten ze besluiten of het echt zo’n groot gevaar is als iedereen denkt.

Tangled #1 (van 3)
Schrijver: Scott Peterson
Illustrators: Roberto Di Salvo en Rosa La Barbera
Verschijningsdatum: 31 januari

Vergezel Rapunzel, samen met Eugene en haar beste vriendin Cassandra, in deze avonturen die plaatsvinden na de gebeurtenissen in de Tangled-film!

Gears of War: The Rise of RAAM #1
Schrijver: Kurtis Wiebe
Illustrator: Max Dunbar
Verschijningsdatum: 31 januari

De meest iconische schurk uit het Gears of Wars-Universum staat in de schijnwerpers! Jaren voordat hij het verderf van de mensheid werd op Emergence Day rees RAAM in rang bij de Locust Horde-legers dankzij zijn intelligentie, kracht en meedogenloosheid. Wees getuige van deze snelle en brute opgang in The Rise of RAAM!

Image Comics

Dissonance #1
Schrijver: Singgih Nugroho
Illustrator: Sami Basri
Verschijningsdatum: 10 januari

In een alternatieve wereld wordt Aarde bewoond door de krachtige mens-geesthybrides Fantasmen. Folke en Roisia Herviett, een broer en zus met verschillende wereldbeelden, worden uitgedaagd om hun waarde te bewijzen en de plaats van hun ouders in te nemen in een slinkse groep welke in het geheim de wereld bestuurd. Tegelijkertijd wordt Seraphim, een Fantasmen krijger en bewaker, op pad gestuurd om een catastrofe te voorkomen.

Ice Cream Man #1
Schrijver: W. Maxwell Prince
Illustrator: Martin Morazzo
Verschijningsdatum: 17 januari

Chocolade, vanille, existentiele horror, drugsverslaving, muzikale fantasie… er is een smaak voor iedereens ellende. Ice Cream Man is een comic die genres overstijgt. Elke comic bevat een ander verhaal met een nieuwe cast van vreemde figuren, elk met hun eigen sundae van smart. Op het randje van elk verhaal, net als de twinkelende muziek van zijn wagen, loert the Ice Cream Man, een vriend, vijand, god en demon. Een man wie met een knip van zijn vingers je leven kan veranderen.

Days of Hate #1 (van 12)
Schrijver: Ales Kot
Illustrator: Danijel Zezelj
Verschijningsdatum: 17 januari

De Verenigde Staten van Amerika, 2022. Het verlies dat ze uit elkaar scheurde dreef de een in de armen van een politiestaat en de ander richting een guerrillaoorlog tegen witte suprematie. Nu ontmoeten ze elkaar weer. Dit is een verhaal over een oorlog.

The Further Adventures of Nick Wilson #1 (van 5)
Schrijvers: Eddie Gorodetsky en Marc Andreyko
Illustrator: Steve Sadowski
Verschijningsdatum: 24 januari

Toen hij begin twintig was had Nick Wilson superkrachten en alle bijval die daarbij hoorde. Toen zijn krachten verdwenen was hij ook zijn fans kwijt. Hij veranderde van een nationale held in de clou van menige grap. Nu is Nick nog geen dertig, maar lijkt zijn leven alleen nog te bestaan uit terugkijken op vergane glorie. Met een extra 20 kilo en turend door een rookgordijn van medicinale marihuana probeert hij uit te vinden wie hij nu is.

Postal: Mark #1
Schrijver: Matt Hawkins
Illustrator: Raffaele Ienco
Verschijningsdatum: 31 januari

Na de fantastische afsluiting van de gewone Postal-serie laat deze one-shot het verhaal zien van Marks lot in de stad, een jaar later.

Keenspot Entertainment

Trumps Titans VS Mandela Effect #1
Schrijver: John Barron
Illustrator: Shawn Remulac
Verschijningsdatum: 31 januari

President Donald J. Trump is nu de machtigste superheld van het universum en de leider van het beste superheldenteam ooit – maar voor hoe lang? Geschiedenis verandert snel in iets genaamd het Mandela Effect. Alles wat we ons kunnen herinneren is nu net iets anders – de manier waarop namen gespeld zijn, hoe logo’s eruitzien, zelfs scenes uit Star Wars en James Bond zijn anders! Het Mandela Effect is de grootste dreiging die Amerika ooit gezien heeft, en alleen Trump kan het tegenhouden!

Marvel Comics

Rise of the Black Panther #1 (van 6)
Schrijvers: Evan Narcisse en Ta-Nehisi Coates
Illustrator: Paul Renard
Verschijningsdatum: 3 januari

Wees getuige van de vroege jaren van de man wie ’s werelds meest geavanceerde land gaat leiden. T’Challa weet dat hij ooit de koning zal zijn, maar wanneer zijn vader wordt vermoord moet hij de mantel overnemen terwijl hij hier nog niet klaar voor is. Deze miniserie duikt onder meer in het bestuur van koning T’Chaka, wiens dood de geschiedenis van Wakanda voor altijd veranderd. Zal de kracht van Black Panther genoeg zijn om de natie te beschermen?

Rogue & Gambit #1 (van 5)
Schrijver: Kelly Thompson
Illustrator: Pere Perez
Verschijningsdatum: 3 januari

Het favoriete X-koppel is herenigd! En daar zijn ze niet al te blij mee… Kitty Pryde stuurt het duo op een undercovermissie om een groep ontvoerde mutanten te vinden. Wat ze ontdekken is schokkend. Maar zal het Rogue en Gambit ook dichter bij elkaar brengen?

Old Man Hawkeye #1 (van 12)
Schrijver: Ethan Sacks
Illustrator: Marco Checchetto
Verschijningsdatum: 10 januari

De superhelden zijn gevallen. Het land is verdeeld in territoria bestuurd door superschurken. In de woestenij woont Clint Barton, een van de weinige Avengers wie het overleefd heeft. 45 jaar na de beproeving krijgt Hawkeye een nieuwe proef voor de kiezen: de scherpschutter wordt blind. Nu het nog kan besluit hij wraak te nemen voor zijn gevallen vrienden. Old Man Hawkeye speelt zich vijf jaar af voorde gebeurtenissen in het succesvolle Old Man Logan.

X-Men Gold Annual #1
Schrijvers: Marc Guggenheim en Leah Williams
Illustrator: Alitha E. Martinez
Verschijningsdatum: 10 januari

De annual van X-Men Gold bevat onder meer de reunie van Excalibur, de terugkeer van een D’Bari held en Kitty’s Shadowcat-kostuum! Dat is toch alles wat je moet weten?

Avengers #675 (Legacy-nummering)
Schrijvers: Mark Waid, Al Ewing en Jim Zub
Illustrator: Pepe Larraz
Verschijningsdatum: 10 januari

In deze wekelijkse zestiendelige Avengers-serie wordt het einde van een tijdperk beschreven! De Aarde is gestolen! De lucht brandt terwijl mysterieuze kosmische objecten neerstorten op de grond. De Avengers zijn de laatste defensieve linie, en in deze serie komen ze allemaal samen! Dit epos zal de toekomst van ’s Werelds Machtigste Helden definiëren!

Legion #1 (van 5)
Schrijver: Peter Milligan
Illustrator: Wilfredo Torres
Verschijningsdatum: 24 januari

David Haller, de zoon van Charles Xavier, heeft altijd moeite gehad om zijn meerdere persoonlijkheden in zijn hoofd te houden. Met elke persoonlijkheid komt een wilde en gevaarlijke mutantenkracht. Nu probeert een angstaanjagende nieuwe persoonlijkheid al deze krachten te absorberen en Davids lichaam en geest over te nemen. Legion neemt psychotherapeut Hannah Jones in de arm om zijn geest te redden. Maar hij is zich er niet van bewust dat Dokter Jones haar eigen demonen meeneemt…

Inhumans: Judgment Day #1 (one-shot)
Schrijver: Al Ewing
Illustrator: Mike Del Mundo
Verschijningsdatum: 24 januari

De Koninklijke Familie heeft maanden gespendeerd om Primagen te vinden, het element waar Terrigen uit voorkomt en de Inhumans kan redden. Om het te krijgen moesten ze de Progenitors confronteren, wezens ouder dan de Aarde. De Inhumans hebben vuur gestolen van de goden. En nu zijn de goden boos. Het lot van de Aarde ligt wederom in de handen van Black Bolt en Medusa. De Progenitors zijn gekomen om hun experiment voor eens en voor altijd te beëindigen – net als de wereld. Wie zal de Dag des Oordeels overleven?

X-Men Blue Annual #1
Schrijver: Cullen Bunn
Illustrator: Edgar Salazar
Verschijningsdatum: 24 januari

De crossover tussen Venom en X-Men Blue begint hier! De X-Men krijgen te maken met een extradimensionele dreiging! De enige wie Marvel Girl, Cyclops, Iceman, Beast en Angel kan helpen is niemand minder dan Venom. Zal deze samenwerking echter genoeg zijn om het universum te redden? Laten we het hopen…

Marvel’s Avengers: Infinity War Prelude #1 (van 2)
Schrijver: Will Corona Pilgrim
Illustrator: Tigh Walker
Verschijningsdatum: 24 januari

Een terrorist heeft de Avengers verdeeld. Zullen ze de nasleep hiervan overleven? Vind daarnaast uit waar Captain America, Falcon en Black Widow naartoe gaan. De wereld heeft immers helden nodig, of hij ze nou wil of niet.

Star Wars: The Last Jedi – DJ #1
Schrijvers: Ben Acker en Ben Blacker
Illustrator: Kev Walker
Verschijningsdatum: 31 januari

In deze comic lees je van alles over DJ, het mysterieuze personage van Benicio Del Toro in Star Wars: The Last Jedi. Wie is deze man, en wat bracht hem in het pad van onze Resistance-helden?

Red Giant

AMPED #1
Schrijver: Brian Augustyn
Illustrator: Pasquale Gualano
Verschijningsdatum: 31 januari

Het AMPED-project is een revolutionaire methode waar gehandicapten weer mobiel kunnen worden door hun geest in androids te implanteren. Het project wordt gefinancierd door de regering, en de prototypes hebben een breed scala aan krachten en militaire toepassingen. De jonge proefkonijnen komen hierdoor in het kruisvuur van machtige mensen wie de technologie willen bezitten.

Dragon Slayers #1 (van 3)
Schrijver/illustrator: Mikael Bergkvist
Verschijningsdatum: 31 januari

Drakendoders zijn een elitegroep krijgers wie duizenden jaren de wereld hebben beschermd van de draken die de mensheid willen onderwerpen. Zij hebben nog nooit gefaald, tot nu toe!

Scout Comics

Stabbity Bunny #1
Schrijver: Richard Rivera
Illustrator: Dwayne Biddix
Verschijningsdatum: 31 januari

De zeven jaar oude Grace, wie zich nog vastklampt aan haar schattige knuffelkonijn, wordt ontvoerd door bovennatuurlijke krachten die haar familie generatieslang hebben achtervolgt. Een ontsnappingspoging wordt haar bijna fataal, maar een onwaarschijnlijke beschermer treedt op. Het is een slecht idee om een meisje te ontvoeren wiens knuffelkonijn Stabbity Bunny heet!

Songs for the Dead #1 (van 6)
Schrijvers: Andrea Fort, Michael Christopher Heron
Illustrator: Sam Beck
Verschijningsdatum: 31 januari

Bethany is een minstreel met een hart vol avontuur, een toekomstige held vastbesloten om een vermiste jongen terug te vinden en een vriend van alle bosdieren. Vooral een vriend voor de dode dieren echter, aangezien ze ook een necromantist is.

Titan Comics

Assassin’s Creed Origins #1
Schrijver: Anne Toole
Illustrator: PJ Kaiowa
Verschijningsdatum: 3 januari

Deze comic hoort bij de gelijknamige videogame. Assassin’s Creed Origins is geschreven door Egyptoloog Anne Toole, wie ook heeft meegeschreven aan de games Assassin’s Creed Origins en Horizon Zero Dawn.

Warhammer 40000 Deathwatch #1
Schrijver: Ørjan Svendsen
Illustrator: Aaron Dembski Bowden
Verschijningsdatum: 3 januari

Wanneer barbaarse Orks door de melkweg snellen wordt een Deathwatch-team eropuit gestuurd. Zij moeten het tij zien te keren, ongeacht de prijs!

Atlas and Axis (Statix) #1
Schrijver/illustrator: Pau
Verschijningsdatum: 10 januari

Wanneer de rondtrekkende krijgers Atlas en Axis thuiskomen is hun dorp vernietigd door Vikingen. Ze gaan op een hachelijke reis over land en zee om hun vrienden te kunnen redden.

Valiant Entertainment

Secret Weapons #0
Schrijver: Eric Heisserer
Illustrator: Adam Pollina
Verschijningsdatum: 3 januari

Tiener Nikki Finch is een veelbelovende atleet met ongebruikelijke medische mankementen en goede cijfers. Hiermee trekt ze de aandacht van de Harbinger Foundation. Ze bieden haar een plaats in een klas met nieuwe rekruten om haar ware kracht te ontluiken. Het proces dat ze doormoet, psiot activatie, is echter zeer gevaarlijk en mogelijk dodelijk. Als het goed gaat zal Nikki een schitterend voorbeeld zijn van de toekomst van de mens. Zo niet, dan zal ze het moeten bekopen met de dood of met opsluiting in een geheim onderzoekscentrum…

Ninjak VS. The Valiant Universe #1 (van 4)
Schrijver: Eliot Rahal
Illustrator: Joe Bennett
Verschijningsdatum: 10 januari

Colin King is Ninjak, MI-6’ dodelijkste spion en wapenexpert. Wanneer de genadeloze huurmoordenaar Roku zijn grootste zwakte tegen hem gebruikt, moet Ninjak zijn bondgenoten verraden. Nu hij op de vlucht is moet hij het opnemen tegen de sterkste helden van het Valiant Universum.

Zenescope

Van Helsing VS Robyn Hood #1
Schrijver: Ralph Tedesco
Verschijningsdatum: 3 januari

Robyn en Liesel komen erachter dat ze beiden achter dezelfde louche maffiabaas zitten. Hij experimenteert op mensen om een extreem gevaarlijke drug op de markt te brengen. Maar zowel Robyn als Liesel is niet voorbereid op wat ze zullen ontdekken wanneer de twee vrienden het tegen elkaar moeten opnemen in een gevecht tot de dood!

Robyn Hood: The Curse #1
Schrijver: Chuck Dixon
Verschijningsdatum: 10 januari

Na een gedurfde en gevaarlijke ontsnapping van een sadistische superbeveiligde gevangenis is Robyn eindelijk thuis. Echter, wanneer ze probeert te wennen aan haar ‘gewone’ leventje, krijgt ze telefoon van haar beste vriend, Marian Quin. Een nieuw kwaad is losgelaten en Marian heeft Robyn nodig om het terug te sturen naar waar het vandaan kwam. Het gevecht wordt echter een stuk persoonlijker dan de vriendinnen hadden kunnen bedenken.

Belle Beast Hunter #1
Schrijver: Dave Franchini
Verschijningsdatum: 17 januari

Het Grimm Universum zit vol helden die vampiers, weerwolven, corrupte organisaties en eeuwenoude ordes verslaan alsof het niets is. Maar wat in de diepste krochten van onze wereld leeft zou zelfs het slechtste monster nachtmerries geven. Een dreiging uit het begin der tijden rijst naar het oppervlak en maar een persoon kan deze tegenhouden. De nieuwste held uit het Grimm Universum komt uit een lange lijn van krijgers die vanuit de schaduwen werkt: Belle the Beast Hunter!

Grimm Tales of Terror 2017 B&W #1
Schrijver: Joe Brusha
Verschijningsdatum: 31 januari

Grimm Tales of Terror wordt voor het eerst verzameld in een speciale editie! Een van de engste Tales of Terror verschijnt opnieuw in het zwart-wit. Daarnaast is het script te zien met de illustraties. Ook bevat deze comic een nog niet eerder verschenen kort verhaal!

Plaats de eerste reactie op "Nieuwe Comics Januari"

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.